Caixabank és multada amb cinc milions d'euros

La CNMV ha sancionat l'entitat catalana per haver cobrat incentius no permesos en la gestió d'inversions

La seu de CaixaBank a l'Avinguda Diagonal, a Barcelona
La seu de CaixaBank a l'Avinguda Diagonal, a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Caixabank ha estat sancionada amb una multa de cinc milions d'euros per haver cobrat incentius no permesos en la gestió d'inversions en institucions d'inversió col·lectiva l'any 2014. Ha estat la Comissió Nacional del Mercat de Valors la que ha multat l'entitat bancaria catalana, ja que va realitzar «una infracció molt greu».

Aquesta informació ha estat anunciada aquest dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat, BOE. Segons la CNMV, Caixabank ha estat multat per la «comissió d'una infracció molt greu per la percepció de tercers d'incentius no permesos en ocasió de la inversió en institucions d'inversió col·lectiva, tant nacionals com estrangeres, en l'àmbit de l'assessorament en matèria d'inversions».

Multa de cinc milions d’euros per Caixabank

Segons explica el mitjà ‘La Marea’, aquests incentius il·legals en relació a l’assessorament d’inversions es podrien traduir com a fons que agrupen diners i béns de diversos inversos per tal d’aconseguir un major rendiment que si s’estiguessin realitzant de forma separada. 

Fonts de Caixabank han explicat que aquesta sanció de cinc milions d’euros prové d’unes inspeccions realitzades l’any 2014. En aquest sentit, l’entitat bancària ja va aplicar la petició del regulador respecte a les classes de fons. Així mateix, després d’haver-se sabut la resolució del judici del passat 13 de febrer, Caixabank ha recorregut la multa davant l'Audiència Nacional.

Una infracció molt greu per la percepció d’incentius

Cal destacar que no és la primera vegada que l’entitat rep sancions i finalment, després de llargs processos judicials, van acabar arxivats per l'Audiència Nacional. En aquest últim cas, després de la multa imposada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Caixabank ja que aplicat les peticions dels superiors respecte a les classes de fons afectats. 

L’any 2017, el banc català va registrar un benefici total de 1.684 milions d’euros, un 60,8% superior al de l’exercici de l’any anterior 2016, segons les dades recollides per Caixabank. 


Comentaris

envia el comentari