Quan cal preocupar-se per un mal de cap?

Existeixen dos grans tipus de dolors: primaris i secundaris

Existen dos grandes tipos de dolores de cabeza. | health.com

Existeixen diversos tipus de maldecaps, que afecten a zones diferents. Encara que la majoria d'ells són inofensius, és important que estiguem informats sobre què és el que els converteix en perillosos. El primer que hem de saber és que hi ha dos tipus principals: primaris i secundaris. Els maldecaps primaris són els que ocorren regularment, com per exemple quan passem moltes hores davant de l'ordinador o en ambients sorollosos. Fins i tot les migranyes poden arribar a classificar-se com a maldecaps primaris.

  

Els dolors secundaris són els que ens han d'alertar perquè poden afectar més la nostra salut, encara que no siguin extrems. Aquí us mostremquatre tipus de dolors i els grans problemes de salut que provoquen, segons recull rolloid.net:

1. Mal de cap llampec. Aquest tipus té lloc sovint i sol ser molt intens, malgrat la seva curta durada. Aquest tipus de símptomes poden ser provocats per problemes tan seriosos com un vessament cerebral.

2. Lesions al cap. Si alguna vegada sofreixes una lesió en el cap i posteriorment contínues sentint dolors, és vital que vagis al doctor. És evident sí, però és més perillós del que sembla. Si no es tracta, les commocions cerebrals poden causar danys mentals.

3. Just en despertar-te. Si has descansat correctament, és molt estrany que tinguis maldecaps en aixecar-te. Si això succeeix, pot ser que sigui símptoma d'algun problema més seriós.

4. Maldecaps sobtats. Igual que amb el cas dels dolors «llampecs», no has de deixar-los passar. Si sents que s'adorm una meitat del teu cos, a més d'altres símptomes, podria tractar-se de la primera etapa d'un atac al cor.


Comentaris

envia el comentari