La calculadora que et diu l'edat del teu gos o gat en 'anys humans'

Quina edat té el teu gos o gat en 'anys humans'? La regla dels 7 anys no és certa

La creença diu que 1 any d'un gos o un gat equival a 7 anys d'un humà però, és això cert? Al portal d'informació mèdica WebMD expliquen que no. La realitat és que l'equivalència en anys humans dels anys dels gossos i els gats varia i, per exemple, el primer any d'un gos equival a 15 anys d'edat en humans, mentre que el segon any són 9 anys humans. En canvi, quan un gos arriba a la seva edat adult cada any que compleix són 4 anys humans. En el cas dels gats el càlcul també varia, i el primer any d'un gat en són 15 d'humans, mentre que el segon any en són 10 d'humans. A l'edat adulta, 1 any d'un gat també equival a 4 anys nostres.

En el cas que hagueu adoptat un gos i no sapigueu quina edat té, les dents us poden donar aquesta informació. Entre els 2 i 4 mesos tenen totes les dents de llet, es diferencien perquè són molt petites i afilades i quan ens mosseguen per jugar ens poden arribar a tallar. Als 4 mesos els gossos canvien els incisius i als 5 mesos els ullals i comencen a sortir les dents definitives. Quan tenen 1 any els gossos presumeixen d'una dentadura perfecta i completament blanca, i a partir dels 2 anys ja podem començar a veure una mica de carrall —conegut popularment com 'sarro'— i l'engroguiment de les dents de la part posterior. Entre els 3 i 5 anys la dentadura del gos agafa un color groguenc en general i es comença a notar desgast, i a partir dels 5 anys el desgast és progressiu i serà el que ens indicarà millor l'edat adulta del nostre gos. Entre els 10 i 15 anys fins i tot podem trobar a faltar alguna dent.

Si el que heu adoptat és un gat i voleu saber l'edat que té també us podeu fixar en les dents. A les 8 setmanes els gatets tenen també les dents de llet que es diferencien per ser molt afilades, i és entre els 3 i 4 mesos quan els comencen a sortir les dents definitives. Als 6 mesos el vostre gat ja lluirà una dentadura blanca perfecta i definitiva. A partir d'aquí, entre 1 i 2 anys les dents comencen a agafar una mica de to groguenc i carrall —'sarro'— a la part posterior. Entre els 3 i 5 anys les dents es comencen a desgastar i cada cop tenen més carrall, i entre els 5 i 10 anys el desgast és evident i poden començar a patir algunes malalties per culpa de la dentadura si no es cuida. Entre els 10 i 15 anys, a banda del gran desgast, també podem observar com els falten algunes dents.

Tot seguit podreu calcular l'equivalència en anys humans de l'edat del vostre gos i el vostre gat amb dues senzilles calculadores:

Cliqueu aquí per calcular l'edat del vostre gat

CALCULADORA EDAT GOSSOS


Comentaris

envia el comentari