IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Càmping Costa Brava, a Sant Antoni de Calonge, és el més antic de tot l'Estat

Tot i que els propietaris sabien ben poc de la gestió d'un establiment turístic, van aconseguir tirar endavant

El Càmping Costa Brava és el més antic de tot l'Estat | Cedida

L'any 1953 es va inaugurar el Càmping Costa Brava, considerat com el més antic de tot l'Estat espanyol. Situat a Sant Antoni de Calonge, a la comarca del Baix Empordà, ocupa l'espai d'una antiga pineda, terreny en mans de la família d'Ester Herranz, l'actual propietària, tot i que en procés de cedir-ho a la seva filla i, malgrat que el càmping té 65 anys d'història, ella i el seu marit el dirigeixen des de fa 45. «Un dia vam rebre la visita d'un senyor que volia llogar l'espai per posar-hi un càmping», assegura Esther al diari 'Ara', que afegeix que els seus pares no tenien ni idea de què era això, però les 10.000 pessetes per cada any d'arrendament els van convèncer. El contracte durava 20 anys, i quan només en faltava un per complir el temps establert, van decidir no renovar-lo i quedar-se amb el negoci. 

Tot i no saber res sobre com gestionar un establiment turístic, ni tampoc de gestió d'empreses, van aconseguir tirar endavant amb l'ajuda d'antics treballadors, i reformar any rere any l'espai. Al principi, tot eren tendes, però, amb els anys, han vist com les caravanes han anat fent-se lloc i, tot i que altres càmpings han apostat pels 'bungalows', el Càmping Costa Brava no s'ho planteja per l'espai que tenen. Ara, amb plena ocupació, poden arribar a tenir prop de 950 persones, i el gruix de gent començarà a arribar per Sant Joan.

Els propietaris han vist com les caravanes s'han anat fent lloc al càmping | Cedida

 

No queda dubte que l'atractiu de la zona de la Costa Brava ha ajudat moltíssim a popularitzar el càmping. Els que estrenen, cada any, la temporada, són els holandesos, seguits dels belgues que, segons la propietària, són els que «manen», perquè, depenent de com arribin, allargaran o escurçaran la seva estada. Cada any, la família es muda al càmping per passar-hi els quatre mesos de feina, i han aconseguit que molts clients tornin any rere any, per continuar gaudint de l'emblemàtic Càmping Costa Brava.


Comentaris

envia el comentari