IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Can Ravell tanca les seves portes després de 87 anys

L’establiment ha de baixar la persiana ja que no pot afrontar els seus deutes

Ravell tanca 87 anys després | Can Ravell

Can Ravell, un dels restaurants i tenda de queviures més importants que quedaven a Barcelona, ha hagut de baixar la persiana en un món modernitzat i molt diferent al que hi havia quan va obrir l’any 1929. Aquest és l’últim dels grans locals que van tancant i desapareixen de la ciutat comtal any rere any. 

Can Ravell va tancar les portes el 7 de desembre i, segons El Periódico, el propietari Josep Ravell encara viu amb la tristesa d’haver hagut de prendre aquesta decisió però explica que «dels 30 que erem en vam quedar nou. Vam notar molt la crisis. Vam ajustar preus i cam repuntar. Anàvem pagant un deute antic...». El deute amb la seguretat social «era del 2013, 69.000 euros, dels quals havíem abonat uns 9.000. Al novembre ens van embargar els datàfons. Vaig anar a demanar-los que ens els retornessin, però no ho vaig aconseguir. I com ja ningú paga en efectiu…». La falta de diners en metàl·lic va precipitar el seu tancament tot i que el seu propietari va afegir diners corrent el risc de perdre-ho tot.

Ara Can Ravell forma part del passat. El local al carrer Aragó era de lloguer, el aliments van ser entregats a menjadors socials i tota la beguda i el material de restauració es troben a un magatzem a l’espera de l’administrador concursal. El seu propietari prefereix quedar-se amb el record de tota la gent de primer nivell que hi ha passat, des de polítics fins a futbolistes. Des de que Ignasi Ravell, pare del propietari actual, obrís l’establiment solament van interrompre l'activitat durant la guerra civil per la proximitat a una fàbrica d'armes i l'insistent bombardeig a la ciutat. Ara els deutes l’han fet baixar les persianes, però Josep Ravell confia en que «pot ser que en un parell o tres d'anys puguem reobrir si trobem inversors».


Comentaris

envia el comentari