Mónica López, presentadora del temps de Televisió Espanyola

La catalana Mónica López rep el cop més dur que recorda des que fa televisió

Els espectadors van decidir apostar pel canal d'informació continua

TVE havia apostat fort pel fitxatge de Mónica López com a presentadora. El nou espai de la cadena presentat per la catalana,  ‘La Hora de la 1’, prometia recaptar grans rècords d’audiència, però sembla que el públic ha preferit apostar pel Canal 24 hores.

La pèrdua d’audiència des de l’arribada de la meteoròloga catalana ha estat visible des del primer moment, però les dades que han fet saltar l’alarma han estat les d’aquest passat dijous.

El Canal 24 Hores derrota TVE a la moció de censura

El tema del dia va ser l’intent de moció de censura per part de VOX contra el govern de Pedro Sánchez. TVE va oferir un especial durant gran part del dia, però els espectadors van escollir el Canal 24 Hores per informar-se sobre tot el que estava succeint al Congrés dels Diputats.

En aquell moment, el Canal 24 Hores va aconseguir el 9,3% d’audiència, el que va derrotar definitivament el canal públic. TVE va mantenir-se entre el sis i el nou per cent de quota de pantalla.

TVE va apostar per Mónica López com a substituta de Maria Casado al capdavant de ‘La Mañana de la 1’ i la catalana s’enfrontava a un dels seus grans reptes professionals després de diversos anys treballant a la cadena. Cal recordar que Mónica no ha estat sempre benvolguda al canal públic.

El passat polèmic de Mónica López a TVE

L'any 2014, Mònica López, després de dos mesos d'investigació interna, va ser suspesa durant 20 dies de sou i feina, jutament amb Albert Barniol i Martín Barreiro, després de descobrir-se que estaven relacionats amb l'empresa de serveis meteorològics 'Meteoplay'.

La periodista i els seus companys van ser sancionats després de considerar que actuaven en aquesta societat de manera privada, un fet que constituïa un «incompliment greu» i un «abús de confiança». Malgrat aquest incident, Mònica López va continuar presentant el temps, alhora que va anar apareixent de forma esporàdica en diversos programes de la televisió pública, com 'Desafía tu mente', 'Cumbres' o 'La aventura del saber', entre d'altres.