IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Canvien l’examen de Grec de la selectivitat a última hora

Dels 822 alumnes que s’avaluaven de la matèria, alguns han hagut de començar la prova mitja hora més tard del previst

Una classe Foto: cedida

L’examen de Grec de la selectivitat s’ha hagut de canviar a última hora perquè s’havia entregat per error abans que comencés a alguns professors. La incidència ha tingut lloc en un dels tribunals que acollien la prova d’aquesta matèria. Els membres del jurat han entregat l’examen a dos o tres dels professors que acompanyen els alumnes que es presenten a la selectivitat pensant que era el de Llatí, que s’havia fet immediatament abans i que ja es podia fer públic. L’error ha estat detectat de seguida i el tribunal ha recuperat els impresos, però en aplicació del protocol que regeix les proves, l’examen ha quedat anul·lat i s’ha substituït per un altre que ja es té a punt en previsió de qualsevol incidència.

En tots els exàmens de selectivitat, l’imprès amb les preguntes es pot repartir entre persones que no l’han fet una hora després que hagi començat. És habitual fer-ho entre els vocals de centre, els professors que acompanyen els alumnes que s’examinen, o entre els periodistes que cobreixen l’esdeveniment, per exemple.

Així, com que l’examen de Llatí començava a les 10.30 h del matí, a les 11.30 h ja es podia fer públic. Al tribunal on hi ha hagut la incidència s’ha confós aquest examen pel que venia després, el de Grec, i s’ha repartit l’examen a dos o tres vocals de centre quan encara faltava una hora perquè comencés.

Des de la Secretaria d’Universitat s’ha confirmat la incidència i s’ha explicat que en aplicació del protocol que regeix les proves de selectivitat, l’examen de Grec en qüestió ha quedat anul·lat automàticament. El mateix protocol estableix que en casos com aquest l’examen s’ha de substituir per un altre que ja està preparat en previsió de qualsevol esdeveniment, que és el que finalment han acabat fent els 822 alumnes que s’examinaven d’aquesta matèria.

A través de les xarxes socials s’ha difós que alguns alumnes ja havien començat el primer examen i que han hagut de tornar a començar el segon. Des d’Universitats es nega aquest extrem i s’explica que la màxima afectació que els consta és que un nombre indeterminat d’alumnes, minoritari segons les mateixes fonts, ha hagut de començar la prova mitja hora més tard. Cada examen té un marge d’una hora i mitja per ser solucionat, és a dir que els alumnes que en lloc de començar-lo a les 12.30 h l’han començat a les 13.00 h, han tingut fins a les 14.30 h per entregar-lo.


Comentaris

envia el comentari