Caos a Rodalies amb retards importants en diverses línies

Els motius oficials són per «conflictivitat laboral»

Un tren de Rodalies. Foto: Arxiu/Gencat

Les línies R1, R3 i R4 acumulen almenys mitja hora de retard aquest dijous al matí per «conflictivitat laboral», segons ha informat la companyia Renfe, que ha contextualitzat aquestes demores en el marc del dia previ a la primera de les quatre jornades de vaga convocada pel sindicat Semaf prevista per a aquest divendres. La resta d'aturades estan previstes pel diumenge i els dies 14 i 16 de juny.
 
D'acord amb els serveis mínims decretats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment, els trens de Rodalies funcionaran al 66% en les hores punta dels dies laborables -de 6 a 9.30h i de 17h a 20.30h- mentre que a la resta de la jornada i durant tot el diumenge es prestarà el 33% del servei respecte el previst i circularà un de cada tres trens.
 
D’altra banda, amb motiu de la vaga a França, Renfe no pot garantir que els trens de la línia de la línia R3 puguin arribar a la Tor de Querol. Pel que fa els serveis d'AVE-Llarga Distància, es prestaran el 72% dels seus serveis i Avant, el 63%. Renfe recorda que els viatgers que ja hagin comprat els bitllets amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional.