IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els líders independentistes deixaran de cobrar els seus sous amb el cessament de les seves funcions

L'aplicació de l'article 155 és imminent i, amb ella, s'activaran tots els mecanismes de l'estat per tractar de recuperar la normalitat catalana

Puigdemont perderá el empleo y el sueldo, además de tener que rendir penalmente con su propio patrimonio
Puigdemont perdrà la feina i el sou, a més d'haver de rendir penalment amb el seu propi patrimoni | EspañaDiario

Com informa ‘EsDiario’, la imminent aplicació de l'article 155 amb les mesures ja anunciades pel president del govern Mariano Rajoy, comportarà una sèrie de notables canvis en l'estructuració del Govern català. A més, al mateix moment en què aquests canvis s'efectuïn, els membres cessats passaran a perdre, de forma immediata, els seus grans sous. Així, personalitats tals com el president català, Carles Puigdemont; el Major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Drapaire, o Vicent Sanchís, director de TV3, perdran els seus salaris al mateix moment en què la Cambra alta aprovi la proposta del Consell de Ministres. Val a dir que, si aquesta pèrdua de salari és notòria, ha de tenir-se en compte també que els afectats podrien haver de rendir amb el seu patrimoni personal davant les demandes legals que puguin imputar-se'ls. Parlant clar, en termes reals de diners, ens trobem amb el següent:

El president, Carles Puigdemont, en deixar de ser cap autonòmic, deixarà de percebre una quantitat aproximada de 139.585 euros bruts a l'any, a raó de 9.970 euros per mensualitat. El vicepresident, Oriol Junqueras, deixarà de guanyar 110.759, corresponents als 7.900 euros que percep al mes. Aquestes mateixes xifres les deixaran de cobrar tant Jordi Turull, portaveu de la Generalitat de Catalunya, com Raül Romeva, conseller d'Afers exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat. Quant a Major Trapero, es preveu que sigui retirat del seu lloc divendres que ve 27 d'octubre, moment en què perdrà les seves 14 pagues de 6.107,68 euros que sumen una totalitat de 84.649,64 a l'any. Vincent Sanchís, director de Tv3, també perdrà el seu càrrec i la consegüent paga de 9.000 euros al mes que es tradueix en la gran quantitat de 108.000 euros a l'any.


Per la seva banda, Carmen Forcadell, presidenta del Parlament català, sembla que aconseguirà eludir de moment aquesta destinació, ja que el seu cessament no s'ha confirmat, podrà seguir percebent 14 pagues en els seus dos sous diferents: d'una banda, el que percep de base, traduït en 7.794,77 euros, més els pertinents a la representació, altres 1.565,19 euros que sumen una quantitat de 9.359 euros mensuals, 131.026 anuals.


Comentaris

envia el comentari