Chelo García-Cortés amb mascareta

Els capritxos de Chelo García-Cortés i el seu deute d'1,4 milions: «Em fa vergonya»

La periodista de 'Sálvame' deu gairebé un milió i mig d'euros a Hisenda. Els capritxos que ha tingut al llarg del temps són motiu del greu problema econòmic que arrossega

Chelo García-Cortés ja no pot més. El seu deute astronòmic amb Hisenda i les dificultats que té per a arribar a final de mes la situen de nou sota els focus. Els seus companys de 'Sálvame' segueixen sense entendre com ha arribat a la situació actual havent treballat tota la vida.

Chelo ha estat una de les periodistes més prestigioses de la premsa rosa. Des que va començar a la ràdio, a Barcelona, ha treballat en les principals revistes del cor espanyoles.

Gràcies a això s'ha alternat amb moltíssima gent famosa i la seva agenda de contactes és de les més envejables d'aquest país.

Els últims anys els ha passat a Telecinco, principalment a 'Sálvame', encara que també es recorda amb afecte quan va concursar a 'Supervivientes'.

El que a nivell professional ha estat una trajectòria reeixida, a nivell econòmic ha suposat una veritable ruïna per a Chelo García-Cortés. Ofegada pels deutes amb Hisenda i amb diverses males decisions durant la seva vida, Chelo viu, als seus gairebé 70 anys, un autèntic malson.

Els capritxos de Chelo García-Cortés

Chelo assegura que li fa «molta vergonya» que la seva situació es faci pública i es remogui cada dos per tres a la televisió. Ho entén ja que treballa en un programa que exposa molt els seus col·laboradors, però li fa mal.

Chelo afirma que per ara ha aconseguit liquidar part del deute que té amb Hisenda, d'1,4 milions d'euros. De fet, el sou íntegre de 'Supervivientes' va servir per a rebaixar aquesta quantitat. No obstant això, encara li queden molts diners per pagar, cosa que l'angoixa i desespera.

Pel que fa a l'origen d'aquest deute, la mateixa Chelo explica que «no he robat res, no he cobrat mai en negre». La periodista ho atribueix al fet que «estic en un grup de persones liberals als quals ens va tocar una inspecció d'Hisenda».

No ha detallat perquè es tracta d'una quantitat tan elevada, però l'estil de vida que ha portat durant molt de temps pot tenir part de culpa. Ella mateixa reconeix que sempre li han agradat les coses cares, especialment els rellotges d'alta gamma. Durant molts anys no ha parat de tenir despeses: viatges, joies, regals, capritxos...

Hi ha un parell de 'capritxos' que salten a la vista per la seva opulència i que no han fet més que agreujar la situació.

Tres cases i una piscina de luxe a Eivissa

Durant els anys de vaques grasses, Chelo García-Cortés no s'estava de res. Va arribar a tenir tres cases d'alt estànding a la vegada. Una a Madrid, una altra a Barcelona i una tercera a Eivissa.

En aquesta última es va fer construir una piscina impressionant valorada en 90.000 euros, segons diversos mitjans de comunicació.

Un cop va entrar en joc Hisenda, la col·laboradora es va haver de desfer de moltes de les seves propietats. Actualment només compta amb la casa de Barcelona, on viu amb la seva dona, Marta Roca.

La propietat de l'immoble és al 50%, i sobre la casa familiar pesen actualment hipoteques per diversos centenars de milers d'euros. A això cal sumar que Chelo té embargat el 70% del sou per anar fent front al deute que té amb l'administració pública i altres préstecs de diversa índole.

Entre una cosa i l'altra, els diners que li queden cada mes per a viure són pocs, de manera que ha de vigilar les despeses. De fet, en la seva última intervenció televisiva ha revelat que no es pot permetre fer vacances.

«Pago com puc cada mes. És cert que portem nou anys sense anar-nos-en de vacances, però encara en tinc per menjar», deia una trista García-Cortés

 

El paper de Chelo a 'Sálvame': entre la vergonya i l'obligació

A Chelo se la veu incòmoda a 'Sálvame'. Viu en una contradicció permanent: d'una banda, demana anar més dies a plató, però per l'altra, avorreix el programa.

És una de les col·laboradores menys volgudes: l'obliguen a disfressar-se, es burlen constantment de les seves intervencions i sovint se centren en els seus problemes. En la línia del programa, vaja, però amb Chelo, sempre dos punts per sobre.

Tot i que necessita la feina, vistes les circumstàncies, es nota que no ho està gaudint. Ella mateixa ha reconegut que està allà perquè li paguen bé i perquè la premsa del cor ja està en hores baixes.

És un problema similar al d'Antonio Montero o Gustavo González. Van viure l'època daurada de les revistes, els paparazzis i les exclusives en paper i ara s'han hagut de reinventar per a seguir facturant a final de mes.

Marta Roca, la seva dona i gran suport en els moments més difícils

Chelo García-Cortés ha tingut durant els últims trenta anys de la seva vida una dona que li ha donat l'estabilitat emocional necessària. Es tracta de Marta Roca Carbonell, exdirectora de disseny i art d'RBA, amb la que porta més de 15 anys casada.

Marta sempre s'ha mostrat discreta i amable. De fet, durant molt de temps ha estat fora del focus mediàtic i allunyada de la vida pública.

Una de les crisis més fortes que Marta i Chelo han tingut va venir, precisament, pel deute d'Hisenda. Chelo el va ocultar a Marta durant molt de temps, i aquesta, quan se'n va assabentar, va quedar sumida en una profunda depressió.

Per ajudar a refer la malmesa economia familiar, Marta es va prestar a una entrevista a 'Sábado Deluxe' en què es va mostrar molt nerviosa i afectada. El programa no va anar del tot bé, per la qual cosa va preferir seguir en un discret segon pla.

Chelo afirma que Marta és el seu principal suport cada dia i que sense ella no podria portar la penosa situació econòmica que l'afecta.