Els reis han passat les setmanes de confinament al seu habitatge, com la resta del país. En cap moment han deixat els seus deutes professionals, i tot i que no s'han exposat molt públicament, Felip i Letícia han tingut trobades telemàtiques amb institucions, associacions i personalitats de tota mena.
Un tracte proper i afectuós amb tothom
Ha estat la reina la que més s'ha interessat en el treball de les associacions de voluntariat i per la situació de les persones en risc d'exclusió. Amb tots s'ha comportat d'una forma «súper propera, afectuosa, informada i activa», segons expliquen alguns dels assistents a aquestes reunions.
Primer la Casa Reial contactava amb les entitats i hi havia una trucada telefònica entre la reina i el responsable del centre o institució. Aquí Letícia reunia tota la informació sobre les persones amb qui s'anava a entrevistar. Després se celebrava la videoconferència.
La Reina por la inclusión de las personas con discapacidad física y orgánica, en conversación con responsables de @COCEMFE_ , que representa a 1.600 asociaciones y 2,5 millones de personas. https://t.co/4zikK1UXcLpic.twitter.com/2AmOUq2WyC
— Casa de S.M. el Rey (@CasaReal) May 29, 2020
Trobades amb tot el teixit social
Letícia va tenir una vídeo-reunió amb una representació de la Confederació de Salut Mental Espanya. Tres integrants d'aquesta organització van parlar de la situació de les dones amb problemes de salut mental.
També va contactar amb Irene Lozano,secretària d'Estat de l'Esport, amb el president de la Federació Espanyola d'Atletisme Raúl Chapado i amb els esportistes Raúl Entrerríos i Teresa Perales. Segons Chapado «va ser tot molt informal i molt proper».
La Reina ha mantenido hoy una videoconferencia con los representantes de la Federación Nacional de Instalaciones Deportivas y Gimnasios (FNEID) para ver cómo afecta la crisis COVID19 a un sector que presta servicios deportivos a más de 5,5 millones de personas con 214.000 empleos pic.twitter.com/tck94cU0sZ
— Casa de S.M. el Rey (@CasaReal) May 22, 2020
Amb la Secretaria del Poble Gitano també hi va haver una videotrucada. La Reina coneixia al detall el treball que desenvolupen cadascuna de les seves interlocutores i es va mostrar «molt propera, afectuosa i amable. Ho sabia tot i preguntava moltíssim».
La Reina ha presidido hoy el Patronato de la @FadJuventud , que ha reunido a una treintena de patronos por videoconferencia y que ha analizado los efectos añadidos de la pandemia en la adolescencia y la juventud y las “fake news” como riesgo social. https://t.co/V01ipEQQHYpic.twitter.com/st389h29U4
— Casa de S.M. el Rey (@CasaReal) May 19, 2020
A la Creu Roja li va tocar visita física i no virtual. La reina va estar a la seu madrilenya i va conèixer de primera mà el programa de Promoció d'Èxit Escolar Virtualitzat, projecte dirigit al suport escolar per a joves en situació de vulnerabilitat.
Las principales entidades oncológicas muestran a la Reina su preocupación porque la crisis provocada por COVID19 pueda significar un aumento de la vulnerabilidad de la población con cáncer. Así se lo indicaron responsables de @aecc_es @AISECAnews @_SEEO_@_SEOM y @SEOR3pic.twitter.com/sN4tuWgSnR
— Casa de S.M. el Rey (@CasaReal) May 14, 2020
En el cas de Càritas, l'entitat va rebre una petició expressa per organitzar una trobada. Responsables de l'organització destaquen que els contactes entre Càritas i la Zarzuela són «freqüents i fluides, i en general són ells els que es posen en contacte amb l'associació, com va passar en aquest cas concret». Aquestes són algunes de les desenes d'entitats amb les quals la reina s'ha reunit durant aquests mesos, segons comunica la Casa Reial.