La cara oculta de Letícia durant la crisi del coronavirus

La reina ha volgut informar-se tot el possible durant aquestes setmanes de confinament

La reina Letícia visita un centre de la Creu Roja. Madrid, 11 de maig de 2020
La reina Letícia s'ha involucrat en diverses associacions durant la pandèmia | Twitter Casa Real

Els reis han passat les setmanes de confinament al seu habitatge, com la resta del país. En cap moment han deixat els seus deutes professionals, i tot i que no s'han exposat molt públicament, Felip i Letícia han tingut trobades telemàtiques amb institucions, associacions i personalitats de tota mena.

Un tracte proper i afectuós amb tothom

Ha estat la reina la que més s'ha interessat en el treball de les associacions de voluntariat i per la situació de les persones en risc d'exclusió. Amb tots s'ha comportat d'una forma «súper propera, afectuosa, informada i activa», segons expliquen alguns dels assistents a aquestes reunions.

Primer la Casa Reial contactava amb les entitats i hi havia una trucada telefònica entre la reina i el responsable del centre o institució. Aquí Letícia reunia tota la informació sobre les persones amb qui s'anava a entrevistar. Després se celebrava la videoconferència.

Trobades amb tot el teixit social

Letícia va tenir una vídeo-reunió amb una representació de la Confederació de Salut Mental Espanya. Tres integrants d'aquesta organització van parlar de la situació de les dones amb problemes de salut mental.

També va contactar amb Irene Lozano,secretària d'Estat de l'Esport, amb el president de la Federació Espanyola d'Atletisme Raúl Chapado i amb els esportistes Raúl Entrerríos i Teresa Perales. Segons Chapado «va ser tot molt informal i molt proper».

Amb la Secretaria del Poble Gitano també hi va haver una videotrucada. La Reina coneixia al detall el treball que desenvolupen cadascuna de les seves interlocutores i es va mostrar «molt propera, afectuosa i amable. Ho sabia tot i preguntava moltíssim».

A la Creu Roja li va tocar visita física i no virtual. La reina va estar a la seu madrilenya i va conèixer de primera mà el programa de Promoció d'Èxit Escolar Virtualitzat, projecte dirigit al suport escolar per a joves en situació de vulnerabilitat.

En el cas de Càritas, l'entitat va rebre una petició expressa per organitzar una trobada. Responsables de l'organització destaquen que els contactes entre Càritas i la Zarzuela són «freqüents i fluides, i en general són ells els que es posen en contacte amb l'associació, com va passar en aquest cas concret». Aquestes són algunes de les desenes d'entitats amb les quals la reina s'ha reunit durant aquests mesos, segons comunica la Casa Reial.


Comentaris

envia el comentari