Les 9 característiques de la gent que transmet bones vibracions

Hi ha determinades persones que encomanen el seu optimisme

Què caracteritza la gent que transmet energia positiva?
Què caracteritza la gent que transmet energia positiva? | Unsplash

Existeixen individus que tenen una gran habilitat a l’hora d’encomanar la motivació i l’alegria. Sovint, encara que no ho fan intencionadament, aconsegueixen ser el centre d’atenció només per la manera que tenen de parlar i de moure’s. Altres cops mantenen una posició discreta i omplen l’ambient de bon humor.

Identificar aquesta gent que encomana la bona energia pot resultar difícil, perquè se la sol confondre amb persones que tenen carisma. Ara bé, cal tenir en compte que aquesta última categoria resulta molt més extensa que la primera i que també engloba els individus narcisistes i els que tenen un nivell de psicopatia alt —que utilitzen els encants personals que tenen per manipular la gent. Tanmateix, alguns detalls concrets fan que siguem capaços de distingir les dues classes de persona.

Quines característiques defineixen els individus que encomanen energia positiva?

Tot seguit observarem els trets psicològics de la gent que és capaç de transmetre la seva energia positiva.

1. No estan alegres en solitari de manera recurrent

En aquest context, quan diem «energia positiva» parlem en sentit metafòric. No hi ha cap prova que demostri l’existència d’aures o camps d’energia determinats segons les característiques mentals que tenen els individus. Simplement, es tracta d’una forma d’esmentar els efectes que comporta el fet d’interactuar amb determinats individus per als membres d’un cercle social o d’un grup concret.

Per aquesta raó, els individus que tenen energia positiva la posseeixen sobretot quan interactuen amb la resta de la gent, i no en solitari. Això vol dir que en una situació d’aïllament es podrien comportar d’una manera no gaire diferent a la de les altres persones, i que no necessàriament han de sobresortir entre la multitud. Són individus humans igual que els altres, i també senten malenconia, tristesa, etc.

2. Els costa molt poc somriure

Tot i que pot arribar a semblar estrany, hi ha moltes persones que miren de no somriure, perquè creuen que això no resulta agradable o a causa d’una determinada imatge personal interioritzada.

Els individus que encomanen l’energia positiva no compten amb aquestes inhibicions, i això fa que puguin contagiar molt més el seu bon humor. Amb el somriure, de fet, es produeix quelcom semblant a allò que passa quan badallem: si no es fa per expressar burla o felicitat venjativa, probablement —i gràcies a l’efecte camaleó— la visió d’un somriure ens farà imitar-lo de manera automàtica.

D’una determinada manera, aquest tret dels individus que encomanen energia positiva més aviat es basa en evitar reprimir el bon humor que senten, i per això la causa d’aquest tret no necessàriament és que comptin amb més raons per estar contents o per veure-ho tot d’una manera positiva. Senzillament, aprenen a esprémer al màxim aquests moments.

3. Tenen una gran honestedat

La gent que encomana la seva energia positiva té tant de valor perquè la resta de persones veuen que té una felicitat de veritat. Així, els seus moments d’alegria tenen molt de valor, perquè l’altra gent veu que són genuïns i no una simple estratègia per guanyar-se l’estima de la resta.

Això vol dir que es tracta d’individus que no canvien l’encant que tenen ni la forma a través de la qual expressen la seva alegria segons amb qui tractin i que, si ho fan, només és per fer veure que són seriosos.

4. Comparteixen el bon humor que tenen de bon grat

Si hi ha algú que veu com somriuen no s’amagaran i, si hi ha quelcom que els omple d’alegria, compartiran la bona notícia amb la resta de la gent, sense quedar-se-la només per a ells

Així doncs, es tracta d’individus que valoren molt el fet d’aconseguir que la gent dins dels seus cercles socials es pugui sentir més bé. Això, per descomptat, és positiu per als altres, i també per a la gent que es caracteritza per tenir i transmetre energia positiva, perquè d’alguna manera projecten per totes bandes el seu bon humor, que va rebotant i tornant. En definitiva, és una sinergia molt interessant que permet millorar l’estat d’ànim de la gent.

El sentit de l'humor també constitueix un indicador de la intel·ligència
El sentit de l'humor també constitueix un indicador de la intel·ligència | Psicología y Mente

 

Això no vol dir, però, que s’embarquin en projectes nous apassionants molt sovint, sinó que no senten que la vida sigui quelcom que sempre es manté igual —un sentiment que podria causar un estancament emocional. 

Els agraden molt els processos que impliquen una evolució personal i no es queden estancats en els records passats o relacionats amb uns hipotètics temps més bons. Així, el seu optimisme vital forma part de l’energia positiva que miren d’encomanar a la resta de gent.

6. Se centren en la part bona de les coses

Els individus que transmeten energia positiva són conscients que la forma que tenen de viure en gran part depèn dels aspectes en els quals es decideixen centrar.

Per aquest motiu, treuen importància —espontàniament— als fets que es poden interpretar fàcilment com a desgràcies o accidents poc afortunats, i intenten construir interpretacions diferents a aquesta mena de vivències que poden esdevenir més esperançadores o també humorístiques.

7. Demostren el seu afecte sense complexos

Aquests individus no tenen cap problema a l’hora de mostrar el seu amor i l’afecte que senten no només a través dels mots, sinó igualment per mitjà de les accions i sobretot a través del contacte físic, tot i que ho fan en un grau diferent segons la cultura que tinguin.

8. Senten una preocupació sincera per l’altra gent

Les persones que transmeten energia positiva tenen una part d’empatia que les empeny a tenir un interès veritable per la vida de la resta de la gent, i per això senten preocupació pels fracassos i pels encerts d’aquests individus i, de manera freqüent, miraran de proporcionar alguna mena d’ajuda desinteressada només per observar una millora en els altres.

9. Eviten prejutjar

Quan una persona irradia energia positiva per defecte ho fa amb tothom, pensant que tota la gent, si no s’arriba a demostrar el contrari, té el dret a sentir-se contenta. Per tant, es mostrarà alegre amb totes les persones, també amb aquelles que no conegui, i les arribarà a tractar amb complicitat.


Comentaris

envia el comentari