Carles Francino crítica durament l'Estat i l'acusa de permetre el «maltractament dels joves»

El periodista català ha estat molt aplaudit per les seves declaracions i ha posat de relleu un problema silenciat

Carles Francino, als estudis de la Cadena SER
Carles Francino, als estudis de la Cadena SER | Cadena Ser

Carles Francino no ha deixat ningú indiferent amb la dura protesta contra el maltractament que pateix el col·lectiu juvenil avui en dia. El periodista català i director de ‘La Ventana’ de la Cadena SER, ha carregat durament contra el sistema establert afirmant que «estem castrant les nostres aspiracions».

I per il·lustrar la seva crítica, una dada per sobre de totes les altres: «Només dos de cada deu joves han pogut emancipar-se aquest 2017. Així mateix, quatre de cada deu estan en risc de pobresa».

Francino, qui ha destacat voler parlar d’aquest tema davant «l’interès abusiu del tema Catalunya», ha remarcat: «Castrem les aspiracions, els projectes vitals de tota una generació. Però els qui més podrien fer per evitar-ho prefereixen parlar d'altres coses».

Un problema silenciat però d’enorme dimensió

«Algú deia aquest matí amb ironia —i amb una mica de mala llet— que potser els joves hauran de demanar la seva emancipació als reis mags. Doncs mirin, la imatge d'un home –o una dona– de 18, 20, 24, 26, 30 anys escrivint la carta als reis pot semblar graciosa», ha afirmat Francino fent un clar sarcasme per mostrar la gravetat de la situació.

Així mateix, aquest ha optat per tancar el seu ‘speach’ amb una darrera reflexió: «Em fa moltíssima pena. I suposo que a ells i a elles, els deu fer una ràbia infinita. Però és el que hi ha: són la generació dels joves maltractats».

Molt aplaudit a les xarxes

Les taxatives paraules de Francino han estat molt ben acollides a les xarxes. Com no podia ser d’altra manera, la piulada feta a posteriori per la Cadena SER ja té més de 1.290 ‘retweets’ i gairebé 1.000 ‘likes’.

D’altra banda, alguns dels internautes han optat també per donar a conèixer la seva visió del problema il·lustrat pel periodista català. 


Comentaris

envia el comentari