Carles Francino demana perdó per afirmar que «l'homeopatia és una cosa seriosa»

El periodista ha assegurat: «Vaig ficar la pota fins al fons i així ho reconec»

Carles Francino va criticar durament l'spot de TV3 a La Ventana
Carles Francino a l'espai 'La Ventana'   | Cadena Ser

Aquest dimarts el periodista Carles Francino feia una entrevista a 'La Ventana', l'espai que presenta a Cadena SER, al president de l'Associació Nacional de Professionals i Autònoms de les Teràpies Naturals. Parlant sobre aquests tipus de tractaments, el periodista va arribar a afirmar que «l'homeopatia, l'acupuntura i l'osteopatia són coses absolutament serioses».

Ràpidament, moltes de les persones que estaven sentint el programa van utilitzar les seves xarxes socials per criticar les paraules del català, fins i tot ho van fer persones expertes en temes de ciència i salut amb comentaris com: «La incultura i la ignorància científica de Carles Francino avui a 'La Ventana' ha estat de vergonya». Ara, en vista de la polèmica generada, el periodista ha volgut rectificar i ha afirmat: «Vaig ficar la pota fins al fons».

Francino demana perdó per les seves paraules

«No ho havia d'haver dit perquè no tinc cap autoritat», ha confessat el periodista en el seu editorial 'Ficar la pota'. A més, ha afirmat que va enviar «un missatge confús sobre un tema molt delicat, la salut», referint-se a les seves paraules sobre l'homeopatia, l'osteopatia i l'acupuntura.

Així ha volgut aclarir: «Volia matisar altres coses però em va sortir fatal, perquè l'Organització Mundial de la Salut (OMS) fa temps que va dictaminar la falta d'evidències científiques, de beneficis terapèutics en els tractaments homeopàtics i, sobretot, perquè la Reial Acadèmia de Farmàcia alerta, i cito textualment, que existeix un risc real que els pacients prefereixin aquests tractaments a uns altres que sí que estan recolzats en evidències científiques. Poden crear falses expectatives i posar en risc la salut dels ciutadans».

I és que, tal com ha deixat clar, l'important per a ell són les dades i les informacions contrastades, és per això que ha acabat demanant perdó assegurant que ell no és «ningú per contradir l'Organització Mundial de la Salut». «Vaig ficar la pota fins al fons i així ho reconec, espero que avui les coses em surtin una miqueta millor», acabava dient al seu editorial.

Unes paraules, però, amb les quals també va voler aclarir que no veu cap problema en el fet d'haver donat veu al col·lectiu defensor de les teràpies naturals, tot i que moltes persones també el van criticar per això.


Comentaris

envia el comentari