IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Carles Mundó molt trist per no poder abraçar ni donar un petó a la seva filla pel seu aniversari

El conseller empresonat ha publicat un tuit molt emotiu en un dels moments més durs de la seva vida

Ja més gairebé un mes que els exconsellers de la Generalitat cessats, i els dos màxims dirigents de l'ANC i Òmnium Cultural, estan empresonats per part del govern espanyol. Mol s'ha especulat de les seves condicions en els centres penitenciaris i sobretot de la seva privació de llibertat. Aquesta resposta judicial d'ordre d'empresonament ha estat considerada de «presos polítics», en un Estat democràtic.

  

  

Deixant de banda la seva condició de polític, queda el factor humà. Ningú millor que un pres sap el que és canviar la seva rutina diària, i de la nit al dia, adaptar-se a unes de noves amb limitacions. Tanmateix, l'impacte psicològic que això suposa, estar pensant constantment que està succeint a l'exterior. Trobar a faltar els teus éssers estimats —familiars i amics—.

Aquest és el cas del conseller Carles Mundó. Aquest divendres, 24 de novembre, ha publicat un tuit en què es trobava molt trist. El motiu el qual, és que el dia anterior havia estat l'aniversari de la seva filla que complia 9 anys. Mundó es queixa que ni tan sols li va poder «omplir de petons». Es lamenta que tampoc li ha pogut fer ni «una abraçada ben forta».

Ràpidament, aquest tuit ha rebut el suport de moltes persones que l'han acompanyat amb les seves paraules, en aquest moment tan dur per al conseller empresonat. Comentaris com —la teva filla—, «sap que té un pare que l'estima i aviat la veuràs».

Setze eurodiputats podrien visitar les presons on estan interns els polítics catalans

Un grup de setze eurodiputats s'han plantejat visitar les presons on estan interns els dirigents catalans, en les pròximes setmanes. Aquests diputats del Parlament Europeu pertanyen als Verds, a GUE/NGL, a Alde i a ECR.

Aquest grup de parlamentaris europeus farà una visita a l’Estat espanyol en el context de creació de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, una associació que té com a objectiu ajudar a resoldre el conflicte entre el govern català i espanyol mitjançant el diàleg.

Entre els setze dirigents que visitaran els centres penitenciaris espanyols es troben Martina Anderson, Izaskun Bilbao, José Bové, Mark Demesmaeker, Jill Evans, Eleonora Forenza, Josu Juaristi, Lídia Senra Rodríguez, Jordi Solé, Igor Soltes, Bast Staes, Indrek Tarand, Josep Maria Terricabras, Ramon Tremosa, Marie-Pierre Vieu i Tatjana Zdanoka.


Comentaris

envia el comentari