Carlos Sobera

Carlos Sobera admet que ha fracassat i tem quedar-se sense treball

Sobera no va aconseguir els resultats esperats

Carlos Sobera té motius per estar preocupat. L'audiència li ha anat donant l'esquena en les últimes setmanes i el seu lloc de treball podria perillar. Li havien confiat un dels espais més importants de Mediaset, però el presentador s'ha vist sorprès per l'escassa repercussió.

Un cop s'ha acabat l'estiu, a Fuencarral van apostar per Pesadilla en el Paraíso. S'havia de convertir en el reality estrella, però més aviat han aconseguit que passés inadvertit. De moment, tot fa indicar que la data de la conclusió serà el 21 de desembre.

Sobera ha vist com la cadena decidia allargar la seva emissió, malgrat que no tenien el suport dels espectadors. És possible que ni els concursants ni que es tractés d'un espai gravat acabessin de convèncer el públic.

A més, asseguren que estan preparant una segona edició per al gener, com recull el portal El Televisero. Qui ha volgut donar la cara ha estat el comunicador basc. No és habitual que es pronunciï sobre els seus fracassos, però aquesta vegada ha estat molt clar.

En una entrevista que va concedir a RNE, aborda el paper que tenen els presentadors en els èxits o en les decepcions d'un format. En el seu cas, va intentar rentar-se les mans des del primer moment.

Carlos Sobera presentant 'Pesadilla en el paraíso'
Carlos Sobera va fracassar en l'últim reality de Mediaset. | Telecinco
 

«Un bon presentador, que no estic dient que jo ho sigui, d'un programa que no agrada és gaire difícil que el pugui aixecar», va assegurar. Tot i això, la situació és ben diferent quan es tracta d'«un mal professional», que «sí que se'l pot carregar».

Explica que la tasca dels conductors dels programes és «no passar desapercebuts, perquè el públic es queda amb nosaltres. Però ajudar el format a explotar, si és que pot explotar».

Carlos Sobera considera que no se li pot treure gaire més rendiment a Pesadilla en el Paraíso. Encara que no ho digui obertament, la presència d'un gran professional no ho és tot. I sembla que el programa no ha enganxat del tot l'audiència.

En qualsevol cas, es mostra disposat a aprendre dels errors. Admet que també «compten perquè t'ensenyen coses». I fa una reflexió molt interessant.

«Sempre que fracasses el primer que et preguntes és 'En què no hem encertat? En què ens hem equivocat?'». També es qüestiona sobre les mesures errònies adoptades i en allò que «estem fent malament».

Foto de Carlos Sobera i Francesca Vega, la doble d'Angelina Jolie, a 'First Dates'.
'First Dates' és el millor format de Sobera. | Mediaset
 

Amb tot això es pensa i s'arriba a una sèrie de conclusions, «de vegades fins i tot errònies». Indica que en aquest «procés aprens coses i sobretot una cosa molt important, la humilitat».

Carlos Sobera està més còmode en altres espais

Ja fa uns quants anys que Carlos Sobera és al capdavant de First Dates. El presenta cada nit a Cuatro amb un gran èxit d'audiència. Sense cap mena de dubte, és un dels formats que més satisfaccions li ha donat en els últims anys.

«M'agrada, m'ho passo molt bé», confessa. Explica que «sempre dic que m'agraden els programes en què tinc contacte amb gent de debò, amb gent del carrer». Valora els que «venen a la televisió i tot els sorprèn, s'obren i es mostren com són», incideix.

Deixa entreveure que sent més còmode al capdavant del programa de Cuatro que al reality de la granja. «Això és el més divertit. Als que fa molt de temps que som a la tele és l'únic que ens commou o que ens provoca curiositat», afegeix.

Carlos Sobera era un apassionat dels concursos. «Són meravellosos per això, però aquest programa ja ni t'ho explico», destaca. Caldrà veure si continuen confiant en ell per a futurs realities després del fracàs de l'últim.