IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carlos Sobera considera que Puigdemont està «prenent el pèl» als catalans

El presentador defensa la unitat d'Espanya i sent «pena» pels qui no ho fan

Carlos Sobera ha criticat l'actitut de Puigdemont
Carlos Sobera ha criticat l'actitud de Puigdemont | Cedida.

El famós Carlos Sobera és conegut, entre altres coses, per presentar el programa 'First Dates' de la Cuatro, en què dues persones són escollides perquè tinguin una cita a cegues donades les seves coincidències en gustos. Tanmateix, les dues personalitats polítiques que triaria perquè mantinguessin un sopar romàntic no serien pas semblants.

Un tens sopar 

Si pogués organitzar una cita a cegues entre dos dels protagonistes de la situació política i social que s'està vivint entre Catalunya i Espanya, assegura que escolliria a l'expresident cessat del govern català, Carles Puigdemont, i al president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

L'ocasió podria alleujar la tensió o tot el contrari, tenint en compte la importància del procés per ambdós, encara que l'enfoquen des de diferents perspectives.

La investidura de Puigdemont

Durant la sessió parlamentària del Ple d'Investidura, Puigdemont podria ser investit des de Brussel·les. Aquesta possibilitat ha generat moltes discrepàncies i Sobera també forma part dels qui no hi estaria d'acord. «Em sembla una presa de pèl integral», ha remarcat afegint que s'ha de ser «conseqüent» amb els actes i responsabilitats d'un mateix.

De fet, considera «absurd» que vulgui tornar ara per presidir el Parlament perquè «ha deixat abandonada a la seva pròpia gent, no té molt sentit». Pel que fa a l'opinió sobre això de Rajoy, ja va anunciar a la Junta Directiva del Partit Popular que es mantindria l'article 155 si això succeeix.

«Si un creu en alguna cosa, ha de lluitar per això fins al final, comporti el que comporti i crec que Puigdemont peca una mica d'incoherència», ha afirmat en relació a la seva estada a Brussel·les, d'on encara no ha tornat, tot i la complicada situació catalana.

Prefereix una Espanya unida

Sobera prefereix la unió d'Espanya: «És un país que s'ha format, històricament, a base d'unió i consens, encara que hem tingut moments de discòrdia». A més, ha afirmat que li fa «pena» que hi hagi persones que sentin que no hi pertanyen, que es vegin «discriminats o relegats», i vulguin la secessió.


«Crec que aquest és un país que té una gran història i que no som tan diferents al final», ha defensat. No obstant això, no es decanta per si s'assolirà o no perquè mai se sap el que pot passar, tot i que considera que actualment hi ha una «tendència a la unificació».

La influència de la ideologia  a TV3

D'altra banda, l'actor creu que les televisions públiques, així com TV3, estan «molt marcades per les directrius ideològiques dels governs que dominen les comunitats o el territori comú espanyol» i, per tant, creu que treballen de forma subjectiva.


Comentaris

envia el comentari