Carme Chacón va confessar al seu cardiòleg el seu desig de tornar a ser mare

El metge ha concedit una entrevista on ha revelat les intencions vitals de l'exministra
Carme Chacón patia cardiopatia congènita. | Arxiu

 

Des que el passat 9 d'abril es va saber la notícia de la mort de Carme Chacón, s'ha parlat molt sobre la vida privada de l'exministra i els seus desitjos. Fins i tot s'han desvelat notícies que ni tan sols la família havia tret a la llum. Un exemple, quan José Bono va anunciar que la família de Chacón encara no li havia explicat la mort al seu fill. L'última persona a parlar de Chacón ha estat el seu cardiòleg personal, el doctor Màrius Petit Guinovart, en una entrevista a ‘El País’ en què deia que l'última vegada que va veure a l'exministra, al juny de l'any passat, li va consultar sobre la possibilitat de tornar-se a quedar embarassada. «Li vam dir que escurçava la seva salut, però que la decisió era seva», relata el cardiòleg.

El metge reconeix que a causa de la seva cardiopatia crònica sempre li va recomanar a Chacón no tenir fills ni fer esport: «Però quan era adolescent va resultar que era bona jugadora de bàsquet i ella mateixa va decidir tenir un fill malgrat els riscos que se li van explicar» perquè el cor «no té la capacitat funcional adequada per sotmetre's a aquests esforços». Màrius Petit també ha explicat les causes de la malaltia que van provocar la defunció de l'exministra de Defensa: «Les aurícules no estaven connectades amb els ventricles adequats i els ventricles estaven connectats a artèries equívoques. La possibilitat de mort sobtada hi era des de sempre, i hi ha conviscut des de fa 46 anys».

 

Carme Chacón va assegurar en la seva última entrevista a Miami que es trobava «en un moment vital de plenitud», gaudint de la seva nova activitat professional en un bufet d'advocats. La seva germana també afirma en la seva última publicació a les xarxes socials que va aprofitar molt la vida: «Ens queda el consol de saber que va viure intensament, i que ens va deixar molt feliç, estava en el seu millor moment personal, laboral i sentimental».