Carme Chaparro confessa que pateix la síndrome de Ménière, una malaltia que provoca un xiulet constant a l'oïda

La periodista va confessar que pateix la malaltia a través d'un article, en el qual alerta de la dificultat del dia a dia
Carme Chaparro | Telecinco

 

La periodista Carme Chaparro ha confessat a través de les seves xarxes socials que pateix la denominada síndrome o vertigen de Ménière, una malaltia que provoca un xiulet constant a l'oïda i que, a dia d'avui, encara no té cura.  

 

Chaparro va confessar la seva malaltia a través d'un article a 'El Confidencial', on expliquen que aquesta és una malaltia que pateixen 3 de cada 1.000 espanyols que tenen entre 25 i 65 anys. 

 

La síndrome és tan molesta que, fins i tot, algunes persones són incapaces de superar la pressió psicològica que provoca la malaltia. Així mateix, el dramatisme arriba fins al punt que algunes persones han arribat a suïcidar-se

 

Chaparro ho explica a twitter

La periodista ha piulat que ha perdut la pràctica totalitat de l'audició de la seva oïda dreta i que el so que l'únic soroll que sent, d'alta freqüència, és constant i especialment durant el dia.

 

Las xarxes recolzen Carme Chaparro

Després d'afirmar que pateix aquesta malaltia, milers d'usuaris de twitter han optat per donar suport a la periodista i, de pas, donar visibilitat a una malaltia molt poc coneguda a l'estat.

 

Alguns dels usuaris de la xarxa social van respondre a la seva publicació explicant la seva experiència amb aquesta malaltia, confirmant que és una molèstia incessant. És a dir, aquesta és provocada per una hipertensió al líquid de l'oïda interna.

 

És llavors quan es produeix un xiulet que no desapareix i que, a vegades, pot anar acompanyat de vertigen, marejos i pèrdua d'audició. Malgrat ser descobert fa 156 anys, la síndrome de Ménière encara no té curació i és una malaltia de la qual hi ha moltes més preguntes que respostes.

 

 

Problemes psicològics i depressions

De fet, molts dels que pateixen la malaltia es queixen que no hi hagi cap tipus de tractament mèdic. Així mateix, els experts els aconsellen «acostumar-se» als seus símptomes, a pesar que puguin suposar un autèntic obstacle per al dia a dia. 

 

Falta de somni, estrès, dificultat per relaxar-se i per socialitzar amb altres persones, són algunes de les conseqüències de la malaltia. Els malalts, també, poden acabar tenint problemes de depressió, motiu que ha portat a algunes persones a suïcidar-se.

Tinnitus, malaltia derivada de la síndrome de Ménière, a la pel·lícula 'Baby Driver'

Imatge promocional de 'Baby Driver' | Cedida

 

Una de les conseqüències de la malaltia va aparèixer, recentment, a la pel·lícula 'Baby Driver'.

 

Protagonitzada per Ansel Elgort, el film es centra en un jove que va tenir un accident quan era petit. En aquest succés van morir els seus pares i ell va quedar amb la malaltia anomenada tinnitus, derivada de la síndrome de Ménière, per la qual escolta un xiulet constant que solament pot rebaixar gràcies a la música

 

El comportament del personatge d'Elgort mostra una lleugera impressió sobre com ha de ser el dia a dia de les persones que pateixen aquesta malaltia. Una de les respostes a la seva publicació, de fet, li recomana el visionat de la pel·lícula