Pedro Sanchez i Carmen Calvo, ambdós amb mascareta, parlen al Congrés dels Diputats

Carmen Calvo, la ministra que es va enamorar del seu guardaespatlles

La vicepresidenta primera es va enamorar d'un membre del seu personal de seguretat durant la seva primera etapa com a ministra

L'actual govern de coalició ja s'encamina cap al seu primer any i mig d'existència. I és que el gener de 2020 va ser quan Pedro Sánchez va aconseguir superar la votació d'investidura al Congrés dels Diputats i va revalidar la presidència que, l'1 de juny de 2018, li havia arrabassat a Mariano Rajoy a la primera moció de censura exitosa de la història de la democràcia al nostre país. En definitiva, el lideratge de Pedro Sánchez a la Moncloa sembla consolidat, i més després d'haver passat ja l'etapa més dura de la pandèmia, amb el segon estat d'alarma arribant al final.

L'actual govern va aprovar els seus primers pressupostos generals de l'Estat el passat mes de desembre i ja treballa en els de 2022, que aniran acompanyats per grans projectes com la reforma fiscal o les mesures pròpies del Pla de Recuperació. Per tant, són mostres clares que l'executiu comença a girar full de la crisi sanitària que, encara que no ha quedat enrere de forma definitiva, sí que dona senyals d'estar arribant a la seva recta final amb l'avanç incessant de la vacunació —llevat de puntuals problemes amb les possibles seqüeles dels antídots d'Astra Zeneca o Janssen—. El cas és que el govern sembla que ja està consolidat i amb voluntat d'esgotar la legislatura.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

D'entre els 23 ministres que el conformen, l'executiu presenta rostres que ja eren coneguts abans de la seva posada en marxa, però, hi ha altres que han adquirit un notable protagonisme durant aquesta legislatura, i algun que es manté en quotes molt febles de popularitat, gairebé en el desconeixement per part d'un bon sector de la població. Per tant, no hi ha dubte que un dels noms que la ciutadania identifica més clarament amb el govern és el de la seva vicepresidenta primera i mà dreta del president: Carmen Calvo. La veterana política socialista s'ha consolidat com una de les figures de més pes en l'executiu.

Un amor amb el seu guardaespatlles Julián

La veiem sovint davant els mitjans de comunicació, però on més treu la seva espontaneïtat i la seva capacitat comunicativa innata és en les sessions de control del Congrés dels Diputats. Amb la naturalitat que la caracteritza, Carmen Calvo sol respondre amb molta habilitat les preguntes dels seus contrincants polítics, i sovint és capaç d'arrencar rialles i aplaudiments no només de la bancada socialista i d'Unidas Podemos, sinó de la resta dels diputats de la cambra. Però, a part de la seva imatge pública, què sabem de Carmen Calvo? Com és la seva vida més íntima?

Doncs bé, hi ha una història molt curiosa que exerceix com a vincle entre la seva faceta política i el seu costat més personal. Es tracta de la història d'amor que va viure, ja fa anys, amb el seu guardaespatlles Julián. Corria l'any 2004 quan Carmen Calvo era la consellera de Cultura de la Junta d'Andalusia, sota la presidència de Manuel Chaves. Calvo, natural de la població cordovesa de Cabra —de la qual el seu germà José va ser alcalde—, vivia a Sevilla amb el seu segon marit, el sociòleg del CSIC, Manuel Pérez Yruela. Però el llavors president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, la va nomenar ministra de Cultura, càrrec que ocuparia fins a 2007, on la seva vida va canviar per complet.

No tan sols en el pla professional, sinó també en el personal: Carmen Calvo, després d'haver-se divorciat de Pérez Yruela, es va enamorar d'un membre del seu personal de seguretat anomenat Julián, guardaespatlles de la ministra de Cultura. El rumor va persistir en la Moncloa durant mesos i Calvo mai ho va desmentir, encara que va ser molt reservada amb l'assumpte. La periodista Carmen Rigalt explicava a 'La Otra Crónica' del diari 'El Mundo' fa uns anys que Calvo estava tan enamorada que «es va dirigir a la llavors vicepresidenta, María Teresa Fernández de la Vega, per demanar-li un relleu en el seu personal de seguretat».

«No volia convertir-se en pastura de tafaners», va dir Rigalt sobre Calvo, que va voler tallar de soca-rel qualsevol mena d'imatge o d'informació que donés ales a la seva relació amb Julián. Ja cessada del càrrec, a l'estiu de 2007, va transcendir als mitjans que l'actual vicepresidenta primera preparava les seves noces amb Julián, les quals encara que es desconeix si van arribar a celebrar-se. Algunes informacions apunten que, avui dia, Calvo ja no manté aquest amor que va sorgir durant la seva etapa com a ministra de Cultura.

L'àvia Carmen Calvo

Calvo, de 63 anys, està ara centrada, personalment parlant, en els seus nets. La vicepresidenta primera és mare d'una única filla, Vanessa, fruit del seu primer matrimoni amb José Luis Casas, un historiador natural del seu poble amb qui es va casar abans de fer 20 anys. Tots dos es van separar i Calvo es tornaria a casar amb Pérez Yruela, però la veritat és que, actualment, la vicepresidenta primera manté una excel·lent relació d'amistat amb qui va ser el seu primer marit i és, a la fi, el pare de la seva filla i l'avi dels seus nets.