Carmen Lomana podria testificar per un cas de nens robats

L'empresària ha admès que li van oferir un bebè nascut als 90 a una clínica de Sevilla

Carmen Lomana, involucrada en un caso de bebés robados
Carmen Lomana, involucrada en un cas de bebès robats | EiTB

La confessió que va fer Carmen Lomana fa unes setmanes podria portar-la a declarar com a testimoni davant un jutjat de Sevilla. El passat 4 de setembre va assegurar que als anys 90 li havien ofert un bebè nascut a una clínica sevillana.  

Per aquest motiu l'associació Sevilla Bebès Robats ha demanat a la Fiscalia que la citi a declarar. Creuen que les seves paraules que va dir en una televisió estatal demostren que podria aportar més informació clau amb les investigacions obertes a la capital andalusa. Carmen Lomana, que fa pocs dies també era notícia per les seves idees sobre Barcelona, no s'ha posicionat sobre la seva possible compareixença. 

Aquesta organització manté l'esperança que testimonis com el de Lomana puguin esclarir la trama de sostracció de nens que es va dur a hospitals de Sevilla, però també d'altres ciutats. Podrien així, desemmascarar altres culpables com el conegut doctor Eduardo Vela. 

Van oferir a Carmen Lomana 'comprar' un nen

L'advocat d'aquesta associació Sevillana, Juan de Dios Ramírez, ha escrit un comunicat on valora la confessió de Carmen Lomana. En aquest, descriu els fets explicats per l'empresària com «una sospitosa proposició a principis dels anys 90 en una clínica de maternitat de Sevilla»

Carmen Lomana puede acabar en los tribunales
Carmen Lomana podria ser cridada a declarar davant l'Audiència de Sevilla | Cedida

 

En aquest cas, l'empresària va explicar que les persones que li van oferir el nen li van confirmar que la mare havia acceptat renunciar al seu fill. Finalment, va optar per «no acceptar la proposta», ja que com ella va indicar no sabia «si era veritat que la seva mare biològica estava a favor o no».   

El doctor Vela va ser absolt

En les últimes setmanes també s'ha conegut la sentència a un dels principals implicats en la sostracció de menors a Espanya. L'Audiència Provincial de Madrid va absoldre el doctor Eduardo Vela dels delictes de detenció il·legal, suposició del part i falsedat documental per un cas de 1969. 

Tot i que els magistrats van considerar provada la seva participació en els fets, no van imposar cap pena de presó a Vela perquè els delictes estarien prescrits. L'escrit judicial considera que la denúncia de la demandant va perdre el seu valor per ser interposada massa tard. 

Eduardo Vela va ser el principal actor de la investigació sobre robatoris de bebès a la clínica San Ramón de Madrid. En aquest centre hospitalari es concentrarien la majoria de casos denunciats de desaparició de nadons a Espanya.  


Comentaris

envia el comentari