Imatge d'arxiu de Carmen Maura

Carmen Maura, crítica amb el moviment feminista #MeToo

La Comunitat de Madrid ha reconegut la trajectòria artística de la l’actriu amb la Medalla Internacional de les Arts

 

El passat 19 de Març, coincidint amb la celebració del Dia del Pare, l’actriu Carmen Maura va rebre, de mans del President de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, la Medalla Internacional de les Arts per la seva trajectòria artística fora d’Espanya.

Durant el discurs i els agraïments, Carmen Maura va aprofitar per mostrar-se una vegada més, en contra del moviment #MeToo, que va néixer a Hollywood després de les acusacions que li van fer al productor de cinema, Harvey Weinstein, per abús sexual.

Carmen Maura: «Estic cansada de tant #MeToo»

En el discurs posterior a l’entrega del reconeixement, l’actriu va voler homenatjar als homes: «Em donen molta tendresa últimament», per després reconèixer que està «una mica cansada de tant #MeToo».

Maura explicava al públic assistent que ella es considera «una dona que ha lluitat veritablement per fer el que volia i perquè la nostra situació fos millor», i a més, amb un to crític, advertia: «Crec que moltes de les joves d’ara no es poden ni imaginar com era la situació de la dona abans que arribés la democràcia».

Cal recordar que no és la primera vegada que l’artista es posiciona en contra d’aquest moviment i assegurant que no es creu a la meitat d’actrius que han reconegut passar per una situació d’aquest tipus. I és que l’actriu ja ho ha fet en diverses ocasions com fa unes setmanes en una entrevista concedida a ‘XL Semanal’, on assegurava que: «S’està abusant tant del tema que els homes s’estan acollonint d’una manera increïble».

'La Golondrina', la seva última obra

Tot i que fa poc temps mostrava la seva preocupació perquè feia molt de temps que no es pujava als escenaris, la veterana actriu és tema d’actualitat altre cop, ja que es troba interpretant el paper d’una professora de música juntament amb l’actor Féix Gómez, en l’obra ‘La Golondria’.

  • També pots llegir: Carmen Maura posa en dubte el #MeToo: «No em crec ni a la meitat de les que diuen que les han violat»

Una obra de teatre que està rebent bones crítiques, algunes provinents del món de l’espectacle, com és el popular presentador, Jorge Javier Vázquez, qui reconeixia el bon paper de l’actriu en el seu blog a la revista ‘Lecturas’: «Que de què va ‘La golondrina’? D’amor. De silencis. De les coses que deixem de dir-nos. Del penediment i de l’esperança també. Carmen Maura i Félix Gómez estan superbs».

L’actriu nascuda a Madrid, als seus 73 anys és reconeguda tant dins com fora del seu país. I és que durant tota la seva llarga trajectòria professional ha aconseguit un ampli palmarès, on figuren grans reconeixements com: quatre premis Goya, un César, dues Conchas de Plata o la Medalla d’Or de l’Acadèmia de Cinema.

Una dona sense pèls a la llengua

Carmen Maura no només és popular pels seus papers damunt dels escenaris, sinó que també es caracteritza per dir les coses tal com les pensa. I és que l’actriu, sigui quan concedeix una entrevista o quan proclama algun discurs, sempre es mostra de manera convincent amb els seus ideals i sense pèls a la llengua.

És el cas per exemple, del seu pas pel programa presentat per Pablo Motos, ‘El Hormiguero’, on va ser preguntada per les pròximes eleccions espanyoles, i no va dubtar en criticar als polítics espanyols, dels quals va dir que el seu nivell «era baixíssim», i ho va argumentar dient que: «Em sembla que són uns mal educats impressionants. Tot consisteix a posar a parir al del davant perquè, en comptes d’assumir els seus errors, es dediquen a atacar als altres».

El mateix to que va utilitzar per parlar de Pedro Almodóvar, el director de cinema amb qui va aconseguir tants èxits. I és que tot i reconèixer que han passat èpoques en les quals no han tingut cap mena de relació, Maura admetia en el mateix programa que tenia moltes ganes de veure ‘Dolor y Gloria’, l’última pel·lícula del director. «Ara Pedro i jo no tenim tracte i intento no parlar sobre ell. De fet, alguna vegada ho he fet i s’ha enfadat. A vegades, li dona importància a coses, a les quals jo no li dono», va aclarir l’actriu.

  • També pots llegir: Carmen Maura carrega contra els polítics i proposa retallar-los el salari