Imatge de Carmen Sevilla

Carmen Sevilla està molt delicada i només rep la visita d'una persona

L'estat de salut de Carmen Sevilla és molt delicat des de fa temps

Carmen Sevilla és una de les persones més estimades d'Espanya. Polifacètica, actriu, cantant, ballarina i presentadora de televisió, Carmen Sevilla va demostrar durant 80 anys (que es diu aviat) que era una artista en majúscules.

La sevillana, famosa per la seva simpatia i espontaneïtat, va estar treballant fins al 2010, any en què va fer 80 anys.

El desembre de 2021, va deixar sobtadament el programa 'Cine de barrio', que presentava des del 2004.

Els seus últims mesos a la televisió ja van ser una mica caòtics i tothom es preguntava què li estava passant. Posteriorment es va saber que li havia estat diagnosticat Alzheimer i això la va obligar a retirar-se definitivament.

Imatge de Carmen Sevilla abraçant al seu fill Augusto Algueró Jr.
Carmen Sevilla amb el fill, en una imatge d'arxiu. | Cedida 

Des d'aleshores, Carmen ha estat atesa en tot moment atesa l'agressivitat de la malaltia. Els primers anys va ser el seu fill, que se'n va fer càrrec, traslladant-se a viure al seu costat. A partir del 2015, Carmen viu en una residència d'Aravaca.

La malaltia estava tan avançada que necessitava atenció permanent. Després es va donar a conèixer la trista notícia que pràcticament no reconeixia ningú i que el seu estat era estable, però greu.

Carmen Sevilla resisteix i gaudeix de companyia

Carmen Sevilla farà 92 anys a l'octubre i continua vivint en aquesta residència. El seu estat de salut és molt delicat, però la protagonista de 'Violetas Imperiales' demostra una gran resistència física.

Rep poques visites i ja no reconeix gairebé ningú. Tot i això, a més del seu fill, l'única persona que acudeix fidelment cada setmana a visitar-la és Moncho Ferrer.

Moncho Ferrer
Moncho Ferrer va relatar la duresa de l'estat de salut de Carmen Sevilla. | TVE 

Es tracta d'un amic de l'artista que no ha fallat ni una setmana a veure la seva gran amiga de vida. Pel seu darrer aniversari, el 16 d'octubre, la va anar a visitar i li va portar un bonic ram de flors.

El fill de Carmen, Augusto, i Moncho són les dues persones que visiten l'artista setmanalment. Moncho i Carmen eren veïns i van tenir una relació de molta confiança. Ell ho ha explicat en alguna ocasió: «Quan era a casa, cada dos per tres em trucava».

Moncho, explicava en un programa de Televisió Espanyola com Carmen el reconeixia només veure'l. «Em reconeix, m'agafa de la mà d'una manera especial, respon amb afecte».

Per ell, és una experiència «molt dura, duríssima», veure-la en aquest estat. «Haver compartit amb ella moments tan meravellosos, tantes coses que tristament ja no tornen».

Moncho explicava fa un parell d'anys i amb relació als èxits de la seva trajectòria professional: «se suposa que els recorda, no ho puc respondre».

Moncho es trencava assegurant que «quan parteixo al final de la jornada, me'n vaig caminant d'esquena i miro fins al final i em dic: Carmen, segueix amb el seu silenci».

Les facultats cognitives de Carmen ja estan molt minvades, per la qual cosa la situació ha empitjorat. L'Alzheimer és una malaltia implacable que acaba per destruir la memòria i l'entesa de les persones.

A hores d'ara, l'estat de Carmen és un secret. Viu tranquil·la, a la intimitat de la residència i perfectament atesa en les seves necessitats personals. Queda lluny la brillantor als ulls d'una dona que va conquistar el cor de milions d'espanyols durant dècades.

Carmen Sevilla serà sempre una de les artistes més grans del país, encara que la seva vida es vagi apagant dia rere dia.