IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Guàrdia Civil investiga l'empresa d'ibèrics Comapa i Carrefour per un possible delicte de frau

El seu baix cost podria relacionar-se amb un producte de poca qualitat i un error en l'etiquetatge

Se está investigando Comapa y Carrefour por fraude en la distribución
S'està investigant Comapa i Carrefour per frau en el procés de distribució | EFE.

La qualitat dels productes de porc ibèric s'ha convertit en el punt de mira de la Guàrdia Civil després d'haver detectat presumptes fraus per part de l'empresa Comapa i Carrefour, el seu centre de distribució. Tot i que cada any el Servei de Protecció de la Naturalesa, més conegut com a Seprona, obre una investigació, en aquesta ocasió les autoritats policials han decidit investigar pel seu compte aquestes diligències.

De fet, ja han visitat diversos hipermercats espanyols per rastrejar el procés, l'evolució i l'etiquetatge d'alguns dels productes de la corporació francesa, així com ha indicat 'El Confidencial'. 'La Joya de Jabubo' i 'Sabores de Antaño' són les dues principals marques investigades.

El baix cost va fer saltar les alarmes

Al llarg de la campanya de Nadal, Carrefour venia pernils que suposadament eren de bellota i d'uns set quilograms, per un preu que oscil·lava entre els 189 i els 195 euros. Tanmateix, el baix cost d'aquest producte, comparat amb altres de les mateixes característiques que es venen a la resta de supermercats, va generar molts dubtes sobre la seva qualitat. De fet, el preu no hauria de baixar dels 300 euros, segons detallen els experts.

 la Guardia Civil fue a varios establecimientos de Carrefour para rastrear la trazabilidad de algunos productos
La Guàrdia Civil va anar a diversos establiments de Carrefour per analitzar alguns productes | Cedida.

Per això, estan investigant l'origen, l'etiquetatge i la distribució d'ambdós productes perquè podrien ser irreals i, aleshores, estarien cometent un delicte de frau. Actualment, encara van per la fase inicial de la investigació, però Comapa ha assegurat que no han rebut cap notificació que els acusi d'haver comès un frau alimentari.

La desconfiança dels clients

Davant la situació, Carrefour no ha retirat cap dels productes analitzats o que podrien relacionar-se amb el cas. Probablement, aquest és el motiu pel qual alguns dels treballadors de l'empresa afirmen que ha augmentat la desconfiança entre els seus clients. Així doncs, en dubtar de la qualitat d'aquests productes, molts haurien decidit no comprar-los, segons ha pogut saber 'El Confidencial Digital'.

Tanmateix, hi hauria una possible justificació dels fets perquè si els productes no fossin frescs, podria entendre's el seu baix cost. Inclús, l'empresa va assegurar que hi ha lots que es congelen en el procés de fabricació, així com ho han fet saber a 'Economia Digital'. Si això fos cert, s'estaria incomplint la llei europea que obliga a indicar en l'etiquetatge que el producte ha estat descongelat.


Comentaris

envia el comentari