Carrefour retira dos lots de la llet infantil després del brot de salmonel·losi a França

Demanen als consumidors que no en prenguin i la tornin
Imagen de la leche en polvo de Carrefour
Imatge de la llet en pols de Carrefour | Cedida

Després que l'empresa Lactalis Nutrició Iberia decidís retirar un total de 28 lots de llet en pols per a lactants —concretament dels productes de Damira (13), Sanutri (11) i Puleva (4)— Carrefour ha retirat dues llets més. Es tracta de les MDD 2EMA AGE 900G i del MDD 1ER AGE, segons ha informat el departament de Salut. L'alarma saltava a França fa unes setmanes després que sortissin a la llum una vintena de casos de salmonel·losis a bebès de menys de sis mesos que havien consumit algun dels productes de l'empresa.

Recomanen als consumidors que no en prenguin i la tornin

Així doncs, en un comunicat de la Conselleria de Salut de la Generalitat han explicat que aquests productes de la cadena francesa s'han sumat a la llista de Lactalis. D'aquesta manera l'empresa, que té la seva seu a Catalunya ha assegurat que com a mesura de precaució es recomana a aquells consumidors que tinguin productes d'aquests lots que s'abstinguin de consumir-los i que els retornin als punts de venda.

 

En aquesta línia, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha iniciat les actuacions de gestió d'alerta i ha activat les actuacions d'inspecció per comprovar la retirada selectiva de productes.

 

Fa uns dies, l'empresa va assegurar que no se l'havia notificat sobre cap cas associat als primers lots retirats, i que «totes les anàlisis realitzades fins ara als productes comercialitzats al nostre país sempre han estat negatius».

 Comentaris

envia el comentari