Carrefour també retirarà el panga als supermercats de Catalunya

Segons fonts de la cadena, han assegurat que és «una mesura preventiva, alineada amb la d'altres països del grup» | Hi ha dubtes sobre els seus residus

Imatge d'arxiu del panga en una factoria | Cedida

Primer la mesura es va implantar a diversos països europeus i ara ha arribat a Espanya. Carrefour ha anunciat que deixarà de vendre peix panga des d'avui en els seus supermercats. Segons fonts de la cadena francesa, han assegurat que «és una mesura adoptada de forma preventiva i que està alineada amb la d'altres països del grup». La notícia es va donar a conèixer a principis de setmana, quan la divisió belga de Carrefour va informar a través d'un comunicat que deixava de posar a la venda el panga, fresc o congelat, per motius mediambientals.

«Pels dubtes que existeixen sobre impacte advers de les granges de panga en el medi ambient, hem decidit deixar de vendre aquest peix i ja s'han suspès les comandes», van assegurar a principis de setmana. Encara que s'hagi posat en qüestió la qualitat del producte, el supermercat ha insistit en què el «panga posat a la venda era impecable». Aquestes incerteses se situarien sobre els mecanismes de control de les granges on es prepara, la majoria situades al Vietnam. Casualment, Espanya va ser el país de la UE que més panga va importar el 2015. Segons '20 Minutos', pel que fa a la procedència, els proveïdors són d'Àsia, amb Vietnam al capdavant seguit d'Indonèsia, Tailàndia, Bangladesh i Birmània.


Comentaris

envia el comentari