IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una carrera de 203 quilòmetres per ajudar el Roger, un nen a qui fa dos anys van diagnosticar autisme

El triatleta valencià Juan Carlos Martínez Guiot ens proposa «comprar» quilòmetres per costejar les teràpies que necessita el petit

El triatleta Juankilian correrà més de 200 quilòmetres per recaptar fons per a Roger, un nen disagnosticat amb autisme
El triatleta Juankilian correrà més de 200 quilòmetres per recaptar fons per a Roger, un nen diagnosticat amb autisme | Cedida

El conegut triatleta valencià Juan Carlos Martínez Guiot, popularment conegut com a Juankilian, ens proposa un preciós repte solidari per ajudar el Roger, un nen a qui fa aproximadament dos anys se li va diagnosticar autisme. El repte consisteix a córrer de forma desinteressada els 203 quilòmetres d'una Garmin Extrema, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de juny d'aquest any, entre els municipis de Castellar d'Hug i Sant Cugat del Vallès.  La carrera, per muntanya, té un format 'non-stop', i els participants creuaran les comarques del Berguedà, el Bages, el Moianès i el Valles Occidental. 

La proposta de Juankilian és «comprar» quilòmetres de forma simbòlica a partir d'un euro, per ajudar la Sonia i el Mariano a costejar les teràpies que necessita el Roger. No es tracta del primer cop que Martínez Guiot es proposa un repte com aquest, i és que en els darrers anys el corredor ha col·laborat en diverses ocasions amb l'AFACO, una associació que representa persones amb diversitat funcional i a les seves famílies. 

La família de Roger assegura no tenir paraules per agrair al triatleta emprendre aquest repte amb el màxim d'esforç i ganes per ajudar-los. Aquelles persones que vulguin col·laborar poden realitzar un ingrés al número de compte ES75 2100 1426 4001 0064 7081, o fer-ho a través de PayPal o Bizum, amb el número de telèfon 698216312.

La història del petit Roger

L'autisme continua sent molt desconegut per a la major part de la societat, i molts cops les famílies amb membres que pateixen aquest trastorn s'han d'enfrontar al desemparament, la desorientació i sovint a la frustració en assabentar-se. És el cas de Sonia i Mariano, una parella que fa dos anys va conèixer la cara més dura de l'autisme de primera mà, quan un dels seus fills, Roger, va ser diagnosticat amb aquest trastorn. 

El petit Roger va ser diagnosticat amb autisme ara fa dos anys
El petit Roger va ser diagnosticat amb autisme ara fa dos anys | cedida

 

Després de recórrer diversos centres públics i privats van arribar a la conclusió que seria així per a tota la seva vida, i tot i les dificultats, la família va aconseguir tirar endavant gràcies al suport de la família i dels amics. La parella també recorda l'ajuda «inqüestionable» dels professionals que els acompanyen en aquesta «nova forma de viure». «L'autisme et canvia la forma en la qual un bon dia t'imaginaves que havia de ser la teva vida», assegura. 

La família ha creat un blog per ajudar altres persones

Sonia i Mariano asseguren que, un cop assimilada la situació, van decidir fer alguna cosa més, i intentar ajudar altres famílies que estiguin passant pel mateix. «Desgraciadament no podem evitar el patiment en rebre l'autisme a casa teva, però sí que creiem que en major o menor mesura podem mitigar aquell impacte», expliquen.

En aquest sentit, la família va decidir crear el blog www.autismofamiliar.com, en el qual trobem vídeos on professionals en el tema donen alguns consells i intenten resoldre petits dubtes, sense que això impliqui l'abandonament de les teràpies. «No és res més que una forma més còmoda d'arribar a aquells professionals i que de vegades no sabem on trobar-los», asseguren els pares de Roger. 


Comentaris

envia el comentari