La carta del pare de Marta de Castillo a la seva filla pel seu aniversari

La noia va desaparèixer el gener del 2009 i encara hi ha molts dubtes sobre el seu cas

La noia va desaparèixer fa set anys. Foto: Cedida

Ara fa set anys, un 24 de gener de 2009, el cas de la sevillana Marta del Castillo ocupava totes les portades dels diaris i revistes i obria informatius. Un cas ple d'incògnites com, per exemple, on es troba el cadàver de la jove que, en el moment de la desaparició, tenia 17 anys. I és que, des del primer moment, s'ha parlat que el cos podria trobar-se en fins a quatre indrets diferents i mai ha estat trobat. De la mateixa manera, es parla del fet que la noia hauria estat assassinada per Miguel Carcaño, a qui se li van trobar restes de sang de la noia a la jaqueta. Tot i així, el jove ha donat fins a nou versions diferents dels fets. Aquest dimarts, la noia haguès fet 25 anys i el seu pare ha escrit una carta a la nena al seu perfil de Facebook.

«Hola Marta, avui 19 de juliol és el teu aniversari ja haguessis complert 25 anys i sembla que va ser ahir quan vas néixer. Felicitats carinyo, que donaria jo per tornar a aquell dia.

  

Ja sé que mai llegiràs aquesta carta, però com que no sabrem mai què o com amb les coses són no hi perdo res, així doncs t'explicaré que en aquests set anys ja des que no estàs amb nosaltres, ja cap de nosaltres som els mateixos jo per la meva part et diré que estic molt desenganyat amb tot, començant amb els valors que sempre vaig voler-te inculcar, com el respecte a la llei i fins i tot a la figura que representa un uniformat.

  

M'he adonat que tot és política, que hi ha diversos tipus de justícia i que no és igual per a tothom, que depenent qui et mati els càstigs i els teus drets són totalment diferents, encara que la finalitat sigui el mateix: la mort, si mors per un terrorista la llei t'empara fins a les xarxes socials, per violència de gènere les penes són majors i se'ls aplica més atenuants del delicte. Però si és per violència comuna, llavors és com si fos alguna cosa de pobres o més generalitzat, en fi que la justícia és per a qui té amistats o molt poder. I pel que fa als cossos policials tenim una policia de verd que sembla ser que és la més efectiva, la qual els jutges quan porten casos importants com de corrupció política o un bon cas és la que demanen per fer les seves investigacions amb bons resultats i de la qual es fien, després tenim la policia política, com jo l'anomeno la qual als comandaments els posen els polítics, la qual els ascensos solen ser pel partit que governa i la que, quan fracassen en un cas, els ascendeixen per canviar-los de lloc, i sento dir-te que això és el que ha passat amb el teu cas, com ets de violència comuna cap jutge vetlla pels teus drets i t'insulten a les xarxes socials i ni tan sols es molesten a investigar les denúncies que poso. Ara el teu cas el porta un grup nou que es diu 'Brigada de Revisió de Casos' dels que no sé res de res des que van agafar el cas, després d'un estrepitós fracàs de la teva recerca, i encara que aquest grup sigui nou sembla ser que no durarà molt, ja que algun diari ha publicat que han estat investigant a polítics sense ordre judicial, com es menja això, la policia política investigant els polítics, en fi no serà que no he demanat vegades que el teu cas el portés la policia de verd, però filla el teu pare és un espanyolet més de a peu, i la policia política es va cansar de buscar-te perquè ja no sabia que més fer i va tirar la tovallola. No et preocupis que els teus pares seguirem buscant-te i encara que algun dia hagi de fer el que no està escrit per trobar-te, es farà.

  

Un petó del teu pare i la teva mare que mai s'oblidaran de tu».


Comentaris

envia el comentari