La Casa Reial reutilitza el posat de la princesa Elionor en el seu aniversari per a la felicitació de Nadal

La imatge escollida per la Família Reial per aquest 2017, molt més institucional i sòbria, està sent molt qüestionada

Imatge de la felicitació de Nadal dels reis de 2017 | cedida

 

Com és tradició, la Casa Reial ha enviat als mitjans de comunicació la felicitació nadalenca d'aquest 2017. En la imatge Felip VI i la reina Letícia apareixen al costat de les seves filles, la princesa d'Astúries i la infanta Sofia.

 

El 'christmas', fet en un de les balconades del Palau Reial, s'ha convertit en objecte d'anàlisi i crítica, a més de per la falta de naturalitat de l'estampa, també per un detall que no ha passat inadvertit.

I és que la instantània no és una foto actual, ja que va ser presa el mateix dia de les celebracions de la Festa Nacional, el passat 12 d'octubre, i a més, la imatge d'Elionor és del mateix posat que va ser enviat als mitjans el dia 31 d'octubre com a fotografia oficial del seu 12è aniversari.

 

 

Una fotografia sòbria i reciclada

Una data clau, ja que es tractava de la primera vegada que la Casa Reial enviava a la premsa una fotografia oficial de l'hereva al tron. En ella, la princesa d'Astúries apareix lluint un vestit de Carolina Herrera sense mànigues, faldilla amb vol i papallones brodades en la cintura. Un vestit que va lluir amb jaqueta en la desfilada del dia de la Hispanitat.
 

D'altra banda, la poca naturalitat dels seus rostres també ha despertat suspicàcies entorn del reciclat de la imatge, que podria fins i tot haver passat per algun procés d'edició, evidenciant l'obsessió dels reis per protegir a les seves filles i no exposar-les: a més de les poques ocasions en les quals les pot veure en públic, alguns posats com els de Marivent o la volta l'escola han estat obviats.

 

La princesa Elionor en la imatge oficial del seu 12è aniversari | Casa Real

 

 

D'igual forma, també ha destacat la posició que ocupa la reina Letícia a la foto i l'absolut protagonisme de la seva filla: en primera fila. La figura de la princesa d'Astúries destaca en la imatge, mentre que l'altura de la Infanta Sofia oculta pràcticament tot el cos de la seva mare. Un detall que sembla pronosticar que en el 2018, l'hereva al tron podria adquirir més rellevància.
 

La felicitació del 2016, molt més familiar i natural

A diferència de la imatge escollida pel 2016, en la qual podíem veure als quatre en un ambient més distès on apareixien els reis amb les seves filles, la infanta Sofia, sobre les cames de la seva mare, i Elionor, subjectant la mà del Rei, la del 2017 es tracta d'una imatge molt més institucional i solemne.

 

A la foto de continuació, es pot veure la diferència de la de l'any anterior. En ella, hi ha molt menys retoc fotogràfic, diferència d'il·luminació, abús de Photoshop i uns somriures menys forçats i més naturals. A més, se'ls pot acusar de falta de complicitat en una dedicatòria nadalenca en la qual es reforcen els valors d'amor a la família.

 

Imatge de la felicitació del 2016 | cedida

 

Comentaris