La Casa Reial desmenteix el sou anual de 102.000 euros de la Princesa Elionor

La filla de rei Felip VI no cobrarà un sou fins que no celebri la majoria d’edat

Imagen de archivo de la Princesa Leonor
Imatge d'arxiu de la Princesa Elionor | CatalunyaDiari.cat

La Família Reial espanyola s’ha tornat a veure involucrada en un nou escàndol mediàtic, aquesta vegada a través d’una cadena de missatges a través de l’aplicació de missatgeria Whatsapp en el qual circulen rumors sobre el sou anual que estaria cobrant la Princesa Elionor als seus 13 anys.

Segons els falsos missatges, la filla de Felip VI i Letícia estaria rebent una assignació anual de 102.000 euros. Però es tracta d’una falsa informació que va sorgir el passat mes de setembre, justament coincidint amb la pujada dels sous dels funcionaris, un 1,5% més, a les retribucions de la Família Reial.

  • També pots llegir: La princesa Elionor fa 13 anys preparada per afrontar una nova etapa

¿Elionor cobra 102.000 euros als 13 anys?

Va ser llavors quan va començar a circular per Whatsapp informacions falses sobre els sous dels membres de la monarquia espanyola. Tot i que el cas més alarmant es va produir amb la Princesa Elionor.

La Princesa Leonor no cobra retribución de ningún tipo
Imatge d'arxiu de la Princesa Elionor | CatalunyaDiari.cat

La pujada aplicada per Felip VI va suposar una retribució anual de 242.769 euros bruts pel rei de l’Estat espanyol, així com 133.530 euros per la reina Letícia, 194.232 euros pel rei emèrit Joan Carles I i per la reina Sofia 109.260 euros.

És una falsa informació que ha circulat per Whatsapp

Totes aquestes xifres estan publicades a la pàgina web oficial de la Casa Reial i es poden consultar en qualsevol moment. No obstant això, les xarxes han embogit al circular la retribució que suposadament —i totalment falsa— que percep la Princesa Elionor, un total de 102.000 euros.

«Elionor guanyarà 102.000 euros a l’any per ser Princesa d’Astúries. I els menjadors escolars per nens desfavorits no obriran aquest estiu per falta de pressupost... Això és Espanya», diu el missatge fals que han rebut milers de persones per Whatsapp.

Una informació que finalment s’ha desmentit. Segons apunta ‘La Coctelera’, la Princesa Elionor no té cap mena de retribució per ser l’hereva al tron espanyol. A més, la progenitora de Felip VI no cobra res i no ho podrà fer fins que no celebri la majoria d’edat.

  • També pots llegir: La princesa Elionor passa per alt les normes de Letícia

Comentaris

envia el comentari