Karmele Marchante no té pèls a la llengua. La periodista catalana ja no és a primera línia de la informació de societat, que és el camp que sempre ha dominat.
Ja fa força temps, Karmele Marchante decidia abandonar la televisió, el mitjà que la va fer famosa, malgrat la seva trajectòria anterior. Qui no recorda el programa Tómbola, amb una Karmele desfermada al costat de Jesús Mariñas o de Lydia Lozano davant del típic famós?
Tampoc no es pot parlar de Karmele sense fer referència a la popular i divertida frase de Mariñas, increpant-la. «Que callis, Karmele!». Poesia televisiva contemporània.
Sálvame va ser la catapulta i el turment de la periodista. Karmele va estar set anys a l'espai que dirigeix Jorge Javier Vázquez i se'n va anar de mala manera i per la porta del darrere.
Posteriorment ha revelat com d'humiliada es va sentir en molts moments al programa. Va donar molt de joc, es va prestar a moltes coses, però després n'ha renegat amb duresa.
Aquesta acritud que ha mostrat Karmele per la feina a què ha dedicat bona part de la seva vida, l'ha traslladat, en general, a Mediaset. I ha tingut, al llarg del temps, bastant mala bava amb una de les grans de la tele, Ana Rosa Quintana.
Karmele Marchante i els seus tweets més durs contra Ana Rosa
Karmele Marchante ha anat virant en la seva causa professional. Si fa uns quants anys la seva obsessió era tenir notícies fresques dels famosos, ara té altres prioritats. Karmele és la presidenta d'honor del 'Club de las 25', col·lectiu feminista format per dones de tots els àmbits.
L'excol·laboradora televisiva té també un canal de Youtube força inactiu i un perfil d'Instagram amb poca activitat. Una de les seves darreres publicacions fa referència a la seva faceta teatral, precisament, a un dels projectes d'aquest club feminista.
Karmele es va desfogar fins que es va quedar a gust fa un temps respecte al comentari d'Ana Rosa Quintana. La presentadora, al seu programa, feia un comentari sobre una presumpta víctima de violència de gènere.
Dos anys després de desaparèixer, van trobar el seu cadàver i es va detenir el seu ex. Ana Rosa, que acostuma a dir coses amb molt de sentit comú, va comentar que «era una noia jove amb moltes relacions i això, al final, sempre és problemàtic». Aquest comentari va desencadenar moltes respostes irades a Twitter i, entre elles, les de Karmele.
«Ana Rosa. Comentari miserable sobre una dona. Així es forgen els odis masclistes contra totes les dones del nostre país», entre altres reivindicacions. En un segon tweet, la rossa periodista acusava la dirigent del programa matinal de Telecinco de «fer recaure la culpa sobre la víctima i no sobre l'assassí».
No va dubtar a qualificar-la també de «miserable i patètica» ni a estendre la seva crítica als mitjans de comunicació en general. «Fàstic de mitjans, que influeixen en la nostra societat».
Karmele Marchante i el seu canvi vital
Karmele és una dona nova, amb altres prioritats a la vida. Ha posat un punt i a part a la seva etapa anterior i no dubta a criticar feroçment la mà que durant molt de temps l'ha alimentat.
«Vaig dir adeu per no tornar mai més a un format com aquest. Va ser un error meu entrar-hi, un programa que m'ha destrossat i del qual no vull ni parlar-ne», apuntava amb relació a Sálvame .
Aquestes crítiques a tot el que faci olor de 'teleescombraries' o que no respongui al feminisme més exigent són una constant ara a Karmele. Amb 76 anys, la periodista ha demostrat que es pot canviar de vida i donar cabuda a altres inquietuds. Mentrestant, Ana Rosa Quintana tornarà resplendent a liderar els matins televisius a partir del mes de setembre.