IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una catalana es podrà quedar embarassada amb l’esperma congelat del seu marit mort

Diversos errors en el recurs de la Fiscalia li ha permès guanyar i, per tant, començar seguir endavant amb la inseminació

Los hombres que duermen poco tienen un esperma de peor calidad.
L'esperma congelada del marit difunt permetrà a la dona, de 37 anys, quedar-se embarassada | Cedida

Una error per part de la Fiscalia ha permès que una catalana pugui quedar-se embarassada amb l’esperma del seu marit mort. Segons explica ‘RAC 1’, el passat mes de març la Fiscalia va presentar un recurs per impedir-ho —tot i que la implicada tenia el consentiment del jutge— i no ha estat fins aquest dimecres, 29 de novembre, que la justícia ha donat la raó a la dona.

El detonant de la causa ha estat l’erràtica manera com la Fiscalia va presentar aquest recurs. De fet, la dona va guanyar el cas perquè la defensa en qüestió no va presentar el recurs ni al lloc on tocava, ni amb el format adequat i, a sobre, ho va fer fora de temps.

A més la dona, de 37 anys, comptava amb l’aval del jutge, el consentiment per escrit del marit difunt i el testimoni dels sogres. Tot i això, el passat 8 de març la Fiscalia va aturar el procés explicant que la dona no s’havia acollit als terminis legals espanyols. Només s’havia sostingut amb una llei catalana, que sí que permetia aquest tipus de fecundació ‘post mortem’.

La motivació de la dona

El cas es remunta a la malaltia del difunt marit de la catalana. Aquest, malalt terminal, va decidir portar la seva esperma a un banc de semen per poder-la conservar en cas que la dona volgués tenir el fill després de la seva mort. Així, superat el dol per la pèrdua del seu marit, la catalana va optar per seguir endavant amb la inseminació.

Els advocats, imprescindibles

El bufet d’advocats ‘LEX BCN’ és —a part de la dona afectada— el gran guanyador del cas. Ara fa unes setmanes, els defensors de la dona van detectar que la Fiscalia havia presentat un recurs amb diversos errors. «L’Audiència ens dicta una interlocutòria que diu que la llei ha de ser igual per a totes les parts», ha explicat l’advocada Marta Álvarez als micròfons de ‘RAC 1’, per després afegir: «La Fiscalia no només no ha anat davant de l’Audiència per defensar el seu recurs, sinó que ni tan sols va presentar el seu escrit al jutjat que ens va dictar la interlocutòria».

Així, en detectar el defecte de forma, els advocats van fer valer la decisió inicial del jutge, que contemplava que la dona es podia quedar embarassada amb l’esperma del seu marit difunt. Álvarez va concloure assegurant que «això és pràcticament un embaràs. És un problema de perjudici greu cap a la dona implicada, ja que se li ha impedit tirar endavant amb la seva voluntat i la del seu marit».


Comentaris

envia el comentari