IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Catalunya és la tercera comunitat amb més temps d'espera per operar-se, amb un total de 148 dies

Catalunya és la tercera comunitat amb més temps d'espera per operar-se
Catalunya és la tercera comunitat amb més temps d'espera per operar-se | ACN

Males notícies per la sanitat catalana. Amb 148 dies d'espera, Catalunya es converteix en la tercera comunitat amb la xifra més elevada. Per davant seu, només estan les Illes Canàries i Castella-La Manxa, amb 177 i 163 dies d'espera consecutivament.

Tal com informa 'El Periódico', a data de 31 de desembre de 2017 i arran un informe del Ministeri de Sanitat, les comunitats que més dies d'espera tenen són Canàries amb 177 dies de mitjana, Castella-La Manxa amb 163, Catalunya amb 148 i Extremadura amb 146. 

Diferències abismals amb les comunitats que menys dies d'espera tenen

A l'altre costat de la balança trobem Madrid i el País Basc, que juntament amb La Rioja, Galícia i Melilla formen la cúspide de les regions amb menys temps d'espera. Mentre que a La Rioja hi ha una mitjana de 55 dies, a Galícia en son 66 i a la ciutat autònoma de Melilla, 29. 

Pel que fa al nombre de pacients en llista d'espera quirúrgica, Catalunya és la que té la taxa més gran (21,71 pacients per cada 1.000 habitants), seguida d'Extremadura (20,87), Múrcia (18,82) i Castella-La Manxa (18,74).

Les seves antagòniques, en canvi, recullen xifres molt més baixes. Així doncs, trobem que al País Basc la mitja de pacients en espera és de 7,79 per cada 1.000 habitants, mentre que a Madrid són 8,15 i a Andalusia 8,35. 

Les aterridores xifres de pacients que porten més de mesos d'espera

Un altre aspecte important a tenir en compte és el percentatge de pacients que es veuen obligats a esperar més de sis mesos per a ser intervinguts. En aquest cas la capdavantera és Castella-La Manxa, amb un 36,4%, seguida per Canàries (34.2%), Catalunya (29.7%) i Extremadura (27.9%).

Així doncs, i després d'observar les dades, sembla que De Alfonso tenia molta raó quan se'n reia amb Fernández Díaz de la situació catalana. En aquests moments, la frase «els hi hem destrossat el seu sistema sanitari» pren més força que mai, malgrat que els autors de tan lamentables declaracions no hagin patit cap conseqüència ni s'hagin dignat a demanar perdó. 


Comentaris

envia el comentari