Catalunya és el segon territori de l'Estat amb més reducció de la despesa pública

La despesa no financiera de Catalunya es va reduïr un 3,6% l'any passat
Les retallades segueixen colpejant a l'Estat espanyol. Aquest any seguiran afectant a Catalunya de manera directa, quan hem sabut que Rajoy destinarà més diners a l'exèrcit que a la desviació pressupostària de la comunitat. El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública ha publicat les dades d'execució pressupostària, on es pot veure que vuit de les disset comunitats autònomes van reduir la despesa no financera l'any 2016. 

La despesa no financera de les comunitats autònomes segueix invariable, tot i que Catalunya va ser el segon territori on més es va reduir l'any passat, un 3,6% respecte a 2015. La comunitat que més la va reduir va ser Castella-la Manxa, que va rebaixar-la un 6,8%. Aquestes retallades responen a una despesa inusualment alta durant l'any 2015, fruit d'un pagament de factures d'exercicis anteriors. 

 

Les dades del Ministeri d'Hisenda revelen també informació sobre els costos derivats de la llosa del deute. El conjunt de comunitats va gastar un total de 22.719 milions d'euros en venciments de deute, del qual un 27% el va assumir Catalunya. La Generalitat, no obstant, va ser responsable solament del 16,8% de la despesa no financera.