ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

Catalunya gaudirà de la primera ambulància veterinària de l'Estat

Els clients només hauran de pagar el quilometratge

Vilafranca del Penedès compta amb la primera ambulància solidària per a animals domèstics de l'Estat. El vehicle mèdic ha estat una iniciativa de l’ONG Veterinaris Solidaris. Així doncs, l’ambulància estarà a disposició de veterinaris i particulars i assistirà les 24 hores del dia a qualsevol animal que hagi patit un accident o necessiti transport urgent a l’hospital. 

A més, des de Veterinaris Solidaris expliquen que el preu d'aquest servei serà molt assequible perquè els amos de les mascotes que siguin ateses només hauran de pagar el quilometratge. A més, anuncien que en aquells casos en què la persona responsable de l'animal no es pugui permetre aquest transport, s'estudiarà una solució especial per a cada cas. Així ho feia saber a TV3 Matilde, treballadora de l'ONG: «D'entrada s'atén l'animal i després avaluem individualment el cas de cada família, la seva situació. Es factura, s'estableix un pla de pagament, etcètera, però l'animal és atès».

Pel que fa a l'aspecte d'aquesta ambulància veterinària cal destacar que només difereix del d'una ambulància per persones a l'interior. Per fora, aquest vehicle d'assistència mèdica és exactament igual que la resta d'ambulàncies i, per dins, conté un equipament adaptat per a gats i gossos. Així doncs, amb aquest material adaptat l'ONG pretén salvar la vida d'aquells animals domèstics, maltractats o rescatats que sense una atenció urgent no sobreviurien.

En menys d’un mes, una vintena d’animals han fet servir ja aquest servei. Entre les mascotes ateses es troben iguanes, tortugues, gossos, gats i porcs vietnamites. Vist l’èxit, Veterinaris Solidaris preveu ampliar la flota amb dues ambulàncies més.


Comentaris

envia el comentari