IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una Catalunya independent podria utilitzar la divisa digital Bitcoin

El seu ús en alguns països com Veneçuela s'està incrementant

Una Catalunya independent podria utilitzar la divisa digital bitcoin
Una Catalunya independent podria utilitzar la divisa digital Bitcoin | Bitcoin

L'actual situació que està vivint Catalunya porta a molta gent a pensar i imaginar-se com podria ser una Catalunya independent. A més, el fet que moltes empreses estiguin traslladant la seva seu fora de Catalunya provoca molts dubtes respecte al futur de l'economia catalana. Sense anar més lluny, Javier Molina es pregunta a 'El Confidencial' si una possible moneda que Catalunya podria utilitzar podria ser el Bitcoin, ja no se sap si continuaria formant part de la Unió Europa i, per tant, si estaria sota el paraigua del Banc Central Europeu i podria utilitzar l'Euro. Es tracta d'una divisa digital que només es pot utilitzar a través d'Internet, i que «pretén servir per intercanviar béns i serveis», ja que «està totalment descentralitzada i no la controla cap banc». Les transaccions amb aquesta moneda són immediates i garanteixen una alta seguretat, ja que el Bitcoin utilitza la criptografia per tal que es pugui utilitzar a escala mundial. 

Molina apunta que malgrat que no sigui l'objectiu principal del Bitcoin, països com Veneçuela l'estan utilitzant per evitar controls de capital i el Bitcoin s'està convertint una divisa fiable per poder accedir a béns i serveis. Els veneçolans, explica, estan utilitzant aquesta moneda per conservar els seus estalvis i com a manera de poder intercanviar béns. Així, Javier Molina apunta que en «el pitjor escenari possible econòmic» que es pogués donar en una Catalunya independent, serà possible refugiar-se en aquesta divisa digital descentralitzada. 

Ara bé, Guillermo Santos apunta a 'Expansión' que diversos analistes opinen que les divises digitals «mai s'utilitzaran per a la major part de l'activitat econòmica», tal com passa a Xina, on es va anunciar una limitació del seu ús a causa dels repunts de volatilitat que produeixen els riscos de crear una bombolla. A més, Santos assenyala que les monedes digitals només generen inseguretat i incertesa.


Comentaris

envia el comentari