Catalunya lidera l'èxode de metges de l'Estat a l'estranger

Metges de Catalunya demana al Departament de Salut que prengui mesures per evitar-ho

Catalunya, líder estatal en fuga de metges a l'estranger | CatalunyaDiari.cat

Metges de Catalunya (MC) reclama al Departament de Salut que adopti urgentment les mesures necessàries per aturar l’«èxode sagnant» de metges a l’estranger, després que Catalunya s’hagi situat per segon any consecutiu com la comunitat autònoma líder en certificats d’idoneïtat expedits a professionals que volen sortir fora de l’Estat espanyol a la recerca d’una oportunitat laboral millor. Segons les dades recollides per la Organización Médica Colegial fins al 22 de novembre passat, 662 metges de la sanitat catalana han sol·licitat aquest document necessari per col·legiar-se i treballar com a metge en altres països de la Unió Europea, el que representa un increment del 7,5% respecte a les 616 peticions registrades l’any 2015 .

El secretari general de MC, Josep Maria Puig, assenyala que aquestes xifres són una mostra més del «maltractament administratiu» cap als metges catalans, «els quals es veuen gairebé obligats a abandonar el país per les pèssimes condicions laborals i professionals que ofereixen les empreses sanitàries». Davant d’aquesta evidència, Puig demana al conseller de Salut, Toni Comín, que prengui consciència dels estralls que ha provocat la crisi en la plantilla mèdica «abans que sigui massa tard».

«El recanvi generacional està fugint de Catalunya –afirma– i estem expulsant del sistema professionals altament qualificats, en la formació dels quals la societat ha invertit molts recursos públics». Per redreçar aquesta situació, el dirigent sindical proposa tres mesures imprescindibles: ajustar les càrregues de treball per poder mantenir la qualitat assistencial, dignificar el salari del metge en funció de la seva responsabilitat social i dels indicadors de salut assolits i fomentar l’estabilitat laboral.    


Comentaris

envia el comentari