«Catalunya? La maté porque era mía». L'article que crea indignació

L'escriptor qualifica d'«agraris cellajuntes» els habitants de l'interior i zones rurals del país

Existeixen opinions i maneres adients d’expressar-se per cada moment. Davant del clima de tensió i incertesa que es viu a Catalunya, el correcte hauria de ser actuar amb consideració, respecte i tolerància cap a tots els sectors de la societat, per tal de no encendre de nou una espurna que sembla que es va apagant i evitar tornar els enfrontaments polítics i socials que ens han envaït en les últimes setmanes.

Lluny d'aquesta premissa és per on ha anat l'escriptor Andrés Trapiello, en el seu article d'opinió d'El País', on ha optat per atacar amb duresa les últimes actuacions succeïdes a Catalunya, com ho són els «xurroreferèndums», l'aixecament de les vares per part dels alcaldes, «com en un musical del Paral•lel» o les «botifarrades per la dignitat», actes que ha qualificat de «grotescos».


No satisfet amb això, ha qualificat d'«agraris cellajuntes» a la població de fora de Barcelona, insultant d'aquesta manera a aquells qui viuen a l'interior i a les zones rurals de Catalunya, mentre que ha parafrasejat a Ernesto Giménez Caballero, procurador de les Corts durant el franquisme, qui va escriure sobre Catalunya, després de l'entrada de les tropes de Franco a Barcelona el 1939, «Catalunya? La vaig matar perquè era meva».

Atac contra el procés

L'escriptor tampoc ha dubtat en criticar, en un to més polític, el procés sobiranista en el qual s'ha vist sotmesa la societat catalana. Després de considerar-lo una «matraca», en honor al company de cel•la de Jordi Sànchez, qui ha considerat que mereixeria «un indult» pel seu enginy, ha criticat que la població estigués «saquejant la democràcia, a mans plenes i feliços amb el botí».

Per aquest motiu, no ha dubtat en situar els idearis independentistes de «insolidaris, xenòfobs, jactanciosos, tòxics i narcisistes», els quals es troben «blindats en institucions i diners públics», pel que no veu possible que tinguin una «il•luminació sobtada», comprenent la possibilitat que torni «a guanyar l'independentisme».

Publicacions sense filtre

No és la primera vegada que es troba a faltar una mica de filtre entre les publicacions del diari en qüestió. A l'agost, després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, es va publicar una polèmica vinyeta on relacionava l'atac terrorista a Catalunya amb el procés sobiranista, mostrant, una vegada més, el costat menys solidari del mitjà.

La vinyeta, que va tenir un fort impacte a Twitter, mostrava una de les víctimes amb una espècie de casquet volador amb els colors de la senyera, anant al cel amb una urna, mentre deia «nosaltres seguim amb el full de ruta», mentre la seva família li contestava que «nosaltres quedem amb la filla de dol».


Comentaris

envia el comentari