Catalunya podria reduir els deures als alumnes

Diferents organismes internacionals determinen que aquest factor provoca estrès als menors

Imatge d'arxiu | ABC

Els deures escolars als alumnes es troben en el focus de polèmica. En aquest sentit, diferents organismes internacionals determinen que poden provocar-los estrès, en sumar-se a les hores lectives. És per això que el Parlament ha decidit actuar en aquest sentit i aprovat reduir en nombre d’hores aquestes activitats a casa, instant la Generalitat, a més, a estudiar els efectes que provoquen als alumnes.

D’altra banda, l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) determina que aquestes tasques evidencien, encara més, les diferències entre les famílies riques i les que no disposen de tants recursos econòmics, segons informa ‘Crónica Global’. En relació amb la mateixa temàtica, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) determina que el nivell d’estrès dels menors que estudien a Espanya és dels més elevats d’Europa. Com a dada, un 70% de les nenes de 15 anys en pateixen. Tot plegat es tradueix en «un increment de patologies com mal de cap, mal d’esquena, malestar abdominal i marejos» i en afectacions a l’estat d’ànim «que porten a nens i nenes a sentir-se tristos, tensos i nerviosos».

La proposta de resolució va ser presentada pel PSC i va ser aprovada per la Comissió d’Ensenyament del Parlament. Es dona un termini de tres mesos per estudiar els efectes dels deures que, alhora, contempli reduir el temps que dediquen els infants i joves per aquesta tasca.


Comentaris

envia el comentari