CCOO critica que RTVE va mantenir Colau i Puigdemont «fora de pla» durant l'emissió del minut de silenci

Segons un informe del sindicat, l'objectiu d'aquesta acció és «absurd»
Segons un informe de CCOO, TVE va emetre el minut de silenci sense gairebé incloure a Puigdemont i Colau en les escenes. | TVE

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) a Radiotelevisió Espanyola Catalunya considera en un comunicat que el director de TVE, Eladio Jareño, i el de RTVE a Catalunya, Carles González, van «manipular» la televisió pública durant la cobertura del minut de silenci amb motiu dels atemptats del passat dijous, 17 d'agost. «No són dignes dels càrrecs que ocupen», assenyala l'informe assegurant que el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no van aparèixer a l'enquadrament principal del vídeo transmès per TVE, on sí que apareixien el rei Felip VI, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i Soraya Sáenz de Santamaría, la vicepresidenta.

Paral·lelament, tal com recull l''Ara', el mateix comunicat explica que per al senyal internacional, produït per la mateixa cadena, es va escollir «un pla més obert» on sí que apareixien Puigdemont i Colau. «La intenció d'amagar el màxim responsable del govern de Catalunya i l'alcaldessa de la ciutat és clara, l'objectiu és absurd», informa CCOO lamentant que aquest acte de «manipulació informativa amb una finalitat ideològica parla per si mateix de la qualitat humana i professional» dels directors. A més, el comunicat indica que González va publicar un tuit, després de rebre nombroses crítiques arran l'emissió de la seva cadena, en què mostrava diferents plans emesos i on es veien totes les personalitats presents a l'homenatge. No obstant això, la secció sindical esmenta que «la imatge que més dura durant tot l'acte és la que censura Puigdemont i Colau», i que les que va publicar el director de RTVE a Catalunya «amb prou feines van durar uns segons».

 

 Comentaris

envia el comentari