EN DIRECTE

❄️ Els efectes de la forta borrasca Glòria a Catalunya

ÚLTIMA HORA

🚨 Retards a Rodalies per un atropellament a Barcelona

Centenars de lluitadors medievals s'enfronten a La Monumental de Barcelona durant tres dies

Serà la vuitena edició de la Batalla de les Nacions que tindrà lloc per primera vegada a Barcelona

 

Aquest cap de setmana, Barcelona acull per primera vegada la Batalla de les Nacions, el campionat mundial que aplega admiradors i lluitadors que recreen lluites medievals, segons informa 'Betevé'. L'esport encara s'està donant a conèixer, tot i això, durant aquest pont La Monumental acollirà batalles intenses entre diferents equips per convertir-se en el vencedor. L'equip al capdavant de la classificació, fins al moment, és el rus, que ja ha estat campió les set edicions anteriors.

En aquesta competició, les armes són reals, però no estan esmolades per raons de seguretat. Els participants duen unes armadures de 30 quilos de pes i armes d'acer pròpies de l'edat mitjana i han de lluitar de forma individual o en grup per tal d'aconseguir guanyar al seu contrincant. El lluitador que toca el terra per tres punts diferents del seu cos, queda eliminat. L'esport es va inventar fa deu anys, però fins fa dos no existia cap normativa que regulés la competició. Aquesta art marcial, desconeguda encara a Catalunya, està creixent gràcies als organitzadors, ja que han pogut traslladar l'edició d'enguany a la capital catalana.

 

Els organitzadors esperen que el campionat doni a conèixer més l'esport i que de mica en mica s'hi vagin sumant adeptes. A Barcelona ja existeixen dos clubs que promouen la lluita medieval com a competició esportiva. Els organitzadors, també han anunciat que aquest torneig es continuarà celebrant a la ciutat els pròxims tres anys. Hi participen més d'una trentena de països i durant aquests dies s'espera que unes 10.000 persones s'acostin fins a La Monumental per veure l'espectacle.