Centenars d’estudiants catalans es manifesten per demanar la rebaixa del preu de les taxes universitàries

El seguiment de la vaga ha estat desigual entre les diverses facultats

Centenars d'estudiants han sortit al carrer. | SEPC

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una jornada de vaga a les universitats catalanes per a aquest dijous, 2 de març, amb l'objectiu d'exigir el compliment de la moció parlamentària aprovada l'abril passat que demanava una rebaixa de les taxes del 30%. El SEPC ha pres aquesta decisió després que fa un mes hi hagués una reunió amb el secretari d'Universitats i Recerca en la qual, segons el sindicat, es va constatar que no hi havia voluntat de rebaixar les matrícules.

Els estudiants reclament una rebaixa de les taxes universitàries. | SEPC

 

La vaga estudiantil ha tingut un seguiment desigual segons les facultats i universitats. La Secretaria d'Universitats i Recerca encara no ha recopilat les dades de seguiment, però des de les diferents universitats públiques de l'àmbit metropolità s'ha constat un seguiment desigual. A la Universitat de Barcelona, a banda de la suspensió de classes a Raval i del tancament, per part dels piquets a Filologia, tampoc han pogut entrar els estudiants de la facultat de Dret. A la Universitat Autònoma de Barcelona, els centres també han bloquejat les portes i han tallat el tren durant cinc minuts. Segons ha informat el SEPC, alguns estudiants havien aixecat barricades i la presència policial al Campus ha generat moments de tensió. Pel que fa a la Universitat de Pompeu Fabra, s'han tancat els accessos als edificis de Ciutadella i Poble Nou fins a les onze del matí per raons de seguretat. A la Universitat Politècnica de Catalunya el dia ha començat amb normalitat sense que els alumnes hagin participat en la vaga.

A la Universitat de Lleida hi ha normalitat en tots els campus, a la Universitat de Girona l’activitat acadèmica s’ha pogut desenvolupar amb normalitat a excepció del campus del Barri Vell i a la facultat de Dret i de Ciències Econòmiques, i a la Universitat Rovira i Virgili la situació és de normalitat amb alguna incidència als campus del centre de la ciutat. A banda d’aturar les classes, centenars d’estudiants mobilitzats també s’han manifestat de manera unitària a les quatre demarcacions contra l’encariment de la universitat pública i reclamen una rebaixa de les taxes del 30%, complint la moció parlamentària de l'abril passat. Malgrat que a Barcelona hi ha hagut algun incident i s'ha cremat mobiliari urbà per part d'alguns dels manifestants, la marxa ha transcorregut sense problemes. 

A Barcelona hi ha hagut petits incidents, però la marxa ha transcorregut sense problemes. | SEPC

 

Un grup d'estudiants ha tallat els accessos a la UAB. | CatalunyaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari