Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotografia d'arxiu de la periodista i locutora de ràdio Julia Otero

El cercle íntim de Julia Otero trenca el silenci: «Abans del que imaginem»

La periodista va sorprendre tota la seva audiència anunciant que patia càncer

Fotografia d'arxiu de la periodista i locutora de ràdio Julia Otero
El circle més íntim de Julia Otero assegura que és una campiona i que tornarà a la ràdio al més aviat possible | EP

Julia Otero va sorprendre a tota la seva audiència de 'Julia en la Onda' després de donar a conèixer aquest dilluns 22 de febrer una notícia molt dura. La periodista i locutora gallega va enviar un enregistrament al seu propi programa explicant el que li ocorria. Començava aquest àudio afirmant que a ella li agrada anomenar a les coses pel seu nom i revelava de manera impactant que tenia càncer. Per això, Julia havia d’estar un temps allunyada dels micròfons del programa que presenta cada tarda a 'Onda Cero'.

Excepte la seva família i el seu cercle més pròxim, cap persona sabia el que li ocorria a la veterana comunicadora. Part dels tertulians del seu programa van explicar a 'Vanitatis' que la notícia els ha afectat molt en els últims dies. Alguns d'ells van saber del càncer d'Otero aquest mateix dilluns. Coneixien que la periodista estava fent-se algunes proves, però no sabien la gravetat de la malaltia de Julia.

«Julia és una campiona i tornarà amb nosaltres abans del que imaginem»

«Quan ho hem sabut, ens hem quedat fets pols. El divendres ja intuíem que alguna cosa no anava a bé. Però Julia és una campiona i tornarà amb nosaltres abans del que imaginem. Pel que ens ha dit, ho han agafat a temps i ara hi ha tractaments personalitzats que donen boníssims resultats. És una valenta, una lluitadora i és d'agrair que hagi volgut compartir-ho amb tots nosaltres i amb els seus oïdors», explicava un dels seus col·laboradors al portal de societat i premsa rosa 'Vanitatis'.

Dins de la secció ‘El gabinete’, Javier Galllego, Juan Manuel de Prada i Elisa Beni han enviat a la seva “cap” de ràdio un missatge de suport i tenien molt clar que en poc temps «estarà una altra vegada donant guerra» en les ones, com sempre ha fet. Carmen Juan, subdirectora del programa i substituta de la periodista fins que torni del seu tractament, ha començat amb les seccions diàries del programa després de l'àudio que ha enviat Otero.

L'anunci de Julia Otero que ha consternat als seus oïdors

Aquest dilluns, 'Julia en la Onda' començava d'una manera molt emotiva: «Hola, família. Bé, després d'una setmana he arribat a la conclusió que havia de compartir amb tots els oïdors la raó de la meva absència. Milers de tardes compartint la vida i quina menys que explicar el que em passa. El dimarts passat en un control rutinari, d'aquests que tots ens hem de fer quan toca, va arribar la sorpresa. Va aparèixer, en un raconet, uns centímetres de cèl·lules egoistes que no procuren el bé comú, sinó que s'obliden i van per lliure», començava el seu discurs Otero.

Després d'aquestes primeres paraules, la periodista gallega comptava a què ha d'enfrontar-se: «La paraula càncer fa por, però estic aprenent a pronunciar-la en primera persona des de fa sis dies. No és fàcil, però aquí estem. Estaré fora de combat uns mesos. El meu oncòleg m'ha dit que entre quimio i quimio em deixi de ximpleries i acudeixi a la ràdio», assegurava en to de broma.

Finalment, Julia Otero compartia unes paraules especials amb aquelles persones que, com li està succeint a ella, estan sofrint una malaltia tan dura com el càncer. «Ara sí que sé exactament com us sentiu». Per a acabar, la locutora d’ 'Onda Cero' acabava el seu missatge donant les gràcies als seus caps d'Onda Cero i Atresmedia per la força que li havien fet arribar. Com a punt final, Otero deixava aquest missatge per als seus oïdors: «L'afecte i la bondat són sempre el millor pronòstic», finalitzava l'emotiu àudio.