«Charlie Hebdo» indigna Itàlia amb una vinyeta sobre el terratrèmol

La vinyeta també ha estat molt criticada a les xarxes socials

La revista satírica «Charlie Hebdo», que al gener del 2015 va patir un atac terrorista per part del DAESH, va posar fi a la vida de diversos membres de la seva redacció, torna a ser trending tòpic mundial per un motiu ben diferent. Aquest cop, la revista ha provocat la indignació dels italians per una vinyeta on es resumeix el terratrèmol que va patir el país italià la setmana passada i que va acabar amb la vida de gairebé 300 persones.

Tal com explica el Huffington Post, en aquesta vinyeta apareixen dos ferits pel seisme i una muntanya d'enderrocs on es poden veure restes de persones. A més, damunt de cada dibuix apareix el nombre d'una pasta distinta: «macarrons amb salsa de tomàquet», «macarrons gratinats» i «lasanya». Cal destacar que per l'alcalde d'Amatrice, una de les localitats més afectades pel terratrèmol, aquesta vinyeta és una «vergonya». A més, Sergio Pirozzi ha comentat que «Com poden fer aquestes vinyetes sobre morts! Estic segur que aquesta incòmoda i antiestètica sàtira no respon al vertader sentir del poble francès». També a les xarxes socials, com Twitter, tan usuaris italians com d'altres països han mostrat el seu desacord amb aquesta vinyeta.

Sàtira de «Charlie Hebdo». | Cedida.

«Orgullosa de no haver estat mai Charlie. Vergonya».

«No és normal que els francesos, colpejats diversos cops per la mà de l'home, facin sàtira de nosaltres, colpejats per la força de la naturalesa».

«Tanquin Charlie Hebdo. Sense repressió. Que ho facin ells per amor propi».


Comentaris

envia el comentari