Chema Postigo va comunicar als seus quinze fills que es moria

L'home amb més fills escolaritzats a Espanya patia un càncer de fetge complet

Chema Postigo a l'hospital acompanyat de la seva dona i de vuit dels seus quinze fills. | Cedida

José María Postigo, Chema, és conegut per ser el pare de família nombrosa amb més nens escolaritzats a Espanya, ja que ha tingut divuit fills, però tres d'ells han mort. L'home va morir als 56 anys a causa d'un càncer de fetge complet. Després de la seva mort, Rosa Pich, la seva dona, ha parlat amb 'Religió Confidencial' per explicar els últims dies del seu marit.

Cal destacar que tant Rosa com Chema tenen una fe infrangible, encara que la dona confessa que «Tampoc nosaltres entenem perquè Déu s'ha emportat a Chema. No revelem, però no ens desesperem. Estem convençuts que Déu sap més. Per això acceptem amb pau i serenitat aquest moment». El passat 24 de febrer van comunicar a les xarxes socials el fatal desenllaç: «Benvolguts amics i tots: Després de moltes proves ens han confirmat que el meu marit té càncer de fetge complet. El poder de l'oració, dejuni i Rosari en família és omnipotent. Els miracles existeixen. Gràcies, gràcies, gràcies. Sento no respondre a trucades, missatges i altres. Agraïm totes les mostres d'afecte».

Rosa explica que quan Chema es va assabentar del problema que tenia, l'hi va comunicar ell mateix als seus fills, un per un. Per a això va utilitzar aquestes paraules: «Jesús és molt bo, ens estima molt, ens vol al costat d'ell». Chema va tractar d'explicar-los que s'estava formant i estenent la seva família al cel. Així va parlar amb els seus fills: «Jesús es va portar primer a Javi (el seu segon fill que va morir amb un any i mig); després a Montse al cap de deu dies de néixer (la tercera) i a l'estiu del 2012, Carmen va marxar amb ell (la seva primera filla va morir amb 22 anys)».

A més, la seva família està vetllant de Chema a casa, una cosa bastant inusual al segle que vivim. Segons explica Rosa, «Ho he après de la meva família. Així ho vam fer amb Carmen, la meva filla gran. És una forma més propera d'acomiadar-se». La dona explica que aquest fet facilita el moment als nens, ja que, no temen besar i acompanyar al seu pare de cos present. «Els nostres amics i familiars vénen a casa a donar el seu últim adéu al seu germà, el seu oncle, el seu cosí, el seu amic. Arriben amb molta pena i marxen amb molta pau. Ens diuen: hem tocat un tros de cel».

L'enterrament es durà a terme aquest dimecres i a continuació, a les onze hores, celebraran una missa funeral a la Basílica de Santa Maria del Mar. Rosa ha publicat en el seu compte de Facebook que «Tots esteu convidats a donar l'últim adéu al meu marit. En aquests moments tan durs noto molt a prop als meus amics i a molts seguidors que ens recolzeu! Gràcies, gràcies, gràcies!! En unes setmanes farem un funeral a Madrid».


Comentaris

envia el comentari