'El Chicle' està aïllat dels seus companys de la presó d'A Lama i empresonat sota unes condicions diferents

El seu trasllat de presó era una mesura per evitar agressions i amenaces

'El Chicle', José Enrique Abuín
'El Chicle' viu aïllat dels seus companys | Xarxes socials

 

José Enrique Abuín Gey ha estat traslladat a la presó d'A Lama després del seu pas per Teixero, on va ser empresonat per haver assassinat a Diana Quer estrangulant-la, així com corroboren els resultats de l'autòpsia que van sortir recentment a la llum. Tanmateix, encara s'esperen més dades sobre el cas per determinar si va haver-hi o no abús sexual i per conèixer la seva implicació amb altres casos.

Alhora que continua la investigació, 'El Chicle' ha passat d'una presó a l'altre per raons de seguretat del mateix intern. De fet, ara es troba a la infermeria d'A Lama perquè es considera que hi ha risc que el culpable se suïcidés i, per això, es va aplicar el protocol. 

Aïllat de tothom

Tenint en compte la importància mediàtica i social del cas, se li ha atorgat a Abuín el primer grau de perillositat, motiu pel qual està empresonat sota unes condicions diferents de la resta de presos.

Una de les mesures més destacades és que no pot mantenir cap contacte amb els seus companys i, en conseqüència, l'han aïllat per poder assegurar-se de l'acompliment de les mesures. A més, a banda d'estar totalment sol també està constantment vigilat pels funcionaris. No obstant això, sí que li permeten sortir al patí cada dia i també va demanar algunes coses des de presó.

El furgón que trasladó 'El Chicle' desde la cárcel de Teixeira
El furgó que va traslladar 'El Chicle' des de la presó de Teixeiro | EFE

Un trasllat per evitar agressions

Abuín va ser traslladat per la seva seguretat perquè es podien preveure agressions dels altres interns contra ell. A Teixeiro es troben alguns dels membres d'una de les bandes de narcotràfic més rellevants. Es tracta del clan d''Os Fanchos'.

A raó d'això, la junta de tractament extraordinari es va reunir per analitzar la seva situació i va decidir, el passat dilluns 8 de gener, el seu trasllat a A Lama. D'aquesta manera es podran evitar agressions i amenaces que es podrien haver produït en el cas de continuar a la presó on va estar després de confessar l'assassinat de Diana Quer.


Comentaris

envia el comentari