URGENT

🚨 Mor ofegat un home de 80 anys en una platja del Baix Empordà

URGENT

⚽ El Barça fa públic el jugador que ha donat positiu per coronavirus

'El Chicle', sospitós de la desaparició de Diana Quer, tenia antecedents per violació i narcotràfic

Alguns dels seus veïns han confirmat les pràctiques fraudulentes del sospitós

'El Chicle', principal sospechoso de la desaparición de Diana Quer
'El Chicle', principal sospitós de la desaparició de Diana Quer | Facebook

Pocs minuts després de la seva detenció, ‘El Chicle’ ja va erigir-se com una de les peces bàsiques per encaixar el polèmic cas de Diana Quer. Així mateix, l’endemà de la seva detenció, surten a la llum que donen més pistes sobre el sospitós.

Segons reporta ‘El Español’, aquest tenia diversos antecedents que podrien servir com a preludi i, sobretot, com a prova que podria portar a completar el puzle de Quer, desapareguda l’agost de 2016.

Antecedents per una violació a la seva cunyada

La Guàrdia Civil esperava a ‘El Chicle’ a la seva residència de Taragoña, molt a prop de A Pobra. Localització gallega on, precisament, va desaparèixer Diana Quer una nit d’agost. Així mateix, alguns dels veïns asseguren que Arturo —aquest és el nom de ‘El Chicle’—ja tenia antecedents per violació. Concretament a la seva cunyada.

«Recordeu quan va violar a la seva cunyada?», preguntaven alguns dels veïns mentre conversaven amb fonts del mitjà esmentat. Al fil de la qüestió, altres responien: «Sabíem que en aquella època estava a l’atur... Ningú el volia contractar i tots sabíem el perquè».

Hores després, el mitjà citat ha confirmat que es tractava d’un antecedent per «agressió sexual a un membre de la seva família».

'El Chicle', el principal sospechoso de la desaparición de Diana Quer
'El Chicle' va ser detingut per la Guàrdia Civil per intent de violació | Facebook

 

Narcotràfic i altres delictes

Molts dels veïns del poble on residia asseguren que les seves pràctiques quotidianes sempre anaven un pèl més enllà. De fet, segons afirmen, ‘El chicle’ destacava per ser revendre marisc —prèviament robat— a la llotja de la seva població i per descarregar cocaïna al port.

L’any 2007, de fet, aquest va ingressar a la presó de Ferrol per pertànyer al cas ‘Piñata’. Així, ell i onze companys més van entrar al centre penitenciari per operacions narcòtiques i, altra vegada, al marge de la llei. Així mateix, el propi Arturo va assegurar davant el jutge que havia accedit forçosament al negoci, per amenaces per part seu tiet.

Tot i això, la Guàrdia Civil va aportar fins a 17 quilos de la substància per donar validesa a la declaració i, com afirmen els veïns: «Tothom sabia que ho cantava tot, de fet també el coneixien com ‘el chivato’».

Les seqüeles del narcotràfic

Així mateix, Arturo també va rebre quan alguns dels seus veïns van reconèixer que un matí s’havia trobat el seu cotxe totalment calcinat davant de casa seva. «Quan ho vam veure, tots sabíem el que passava: va ser una venjança d’algú».

Ara doncs, 495 dies després de la desaparició de Diana Quer, la Guàrdia Civil podria haver localitzat, per fi, a un dels cables que faltaven per lligar. I és que ‘El Chicle’ s’ha convertit amb el principal sospitós de la desaparició de la jove gallega el 22 d’agost de 2016.


Comentaris

envia el comentari