INVITACIÓ OFICIAL:

✨ T'agrada la informació del cor, els famosos i la televisió? Aquest grup de Facebook, t'encantarà! CLICA AQUÍ I APUNTAT-HI!

Els científics asseguren que l'hepatitis viral és el virus més letal del món

Mata més persones que el VIH, la malària o la tuberculosi
L'hepatitis viral és el virus més letal del món. | Cedida

El virus culpable del nombre més gran de morts a tot el món és el conegut com a hepatitis viral. Les morts causades per aquesta malaltia han superat totes les de malalties infeccioses cròniques, incloent-hi el virus de la immunodeficiència humana (VIH)/sida, la malària i la tuberculosi, segons revela l''Estudi sobre la Càrrega Mundial de la Malaltia'. El 2016, el total de morts causades per hepatitis viral, incloent-hi el càncer de fetge, casos aguts, cirrosis, hepatitis A, I, B, C i D representen 1,34 milions de morts a tot el món, superant la tuberculosi amb 1,2 milions, la sida amb 1 milió i la malària amb 719.000. Cal recordar que aquestes són les taxes de mortalitat tot i els recents avanços en els medicaments contra l'hepatitis C que poden curar la majoria de les infeccions en un termini de tres mesos i la disponibilitat de vacunes altament eficaces contra l'hepatitis B.

«És indignant, però no sorprenent, que l''Informe de la Càrrega Global de la Malaltia' va determinar que les morts relacionades amb l'hepatitis viral han superat el VIH, la tuberculosi i la malària —subratlla el president de l'Aliança Mundial contra l'Hepatitis, Charles Gore. Això es deu, en gran part, a una falta històrica de priorització política juntament amb una manca de mecanismes de finançament global». L'estudi mostra que l'hepatitis viral segueix entre els deu principals assassins globals, entre els quals hi ha les malalties del cor, els accidents de trànsit i la patologia d'Alzheimer. Si es vol invertir aquesta tendència, cal prendre mesures immediates tant en l'àmbit regional com a nacional, segons els investigadors.

Globalment, solament el 5% de les persones que viuen amb hepatitis viral són conscients de la seva malaltia, augmentant així la possibilitat d'infectar a d'altres i perdent l'oportunitat d'accedir a un tractament que salva vides. L'hepatitis viral té pocs símptomes notables i és per això mateix que moltes persones estan mal diagnosticades o no van a fer-se la prova. «Els líders mundials i els responsables de la presa de decisions nacionals han d'observar que, amb el finançament específic, la priorització política i les intervencions específiques, les morts per hepatitis poden evitar-se», afirma el director executiu de l'Aliança Mundial contra l'Hepatitis, Raquel Peck.Comentaris

envia el comentari