IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Científics adverteixen de l’arribada d’onades de calor amb temperatures mortals de cara l’any 2100

S'hi veuran afectats tres de cada quatre habitants del planeta si les emissions contaminants segueixen augmentant al ritme actual

Científics adverteixen sobre l’arribada d’onades de calor amb temperatures mortals, de cara l’any 2100 | cedida

Els científics han advertit aquest dilluns que si les emissions contaminants continuen augmentant al ritme actual, tres de cada quatre persones s'enfrontaran a temperatures potencialment mortals el 2100, segons un estudi publicat a la revista 'Nature Climate Change'. Avui en dia gairebé una de cada tres persones a tot el món estan exposades a onades de calor extremes, una xifra que s'elevarà almenys a gairebé la meitat de persones en el pròxim segle, tot i fer esforços per reduir les emissions que alteren el clima. «Tothom parla sobre el futur quan es tracta del canvi climàtic, però en aquest estudi trobem que això ja està passant i, òbviament, serà molt pitjor», ha assegurat l'autor principal de l'informe, Camilo Mora.

El 2100, Nova York experimentarà al voltant de 50 dies a l'any amb una humitat i unes temperatures que excediran el llindar en què diverses persones han mort en altres ocasions, segons l'estudi. A més, en les actuals càlides ciutats del sud dels Estats Units, com Orlando o Houston, les onades de calor mortals podrien durar aproximadament tot el període d'estiu. Quan la calor i la humitat excedeixen la temperatura interior del cos d'una persona, al voltant de 37 graus centígrads, aquesta no pot eliminar la calor. L'alta humitat fa que els esforços per suar siguin menys eficaços, el que pot conduir a una letal acumulació de calor corporal que pot danyar els òrgans principals, els músculs i el cervell, segons l'estudi.

«El canvi climàtic ha posat a la humanitat en un camí perillós que cada vegada serà més difícil de revertir si les emissions de gasos d'efecte hivernacle no es prenen seriosament», ha assenyalat Mora. «Ens estem quedant sense opcions per al futur», ha afegit. No obstant això, l'estudi considera que els riscos més greus es troben a les zones tropicals, on les temperatures ja són a prop del llindar de perill i on la calor pot durar més temps i no només centrar-se durant l'estiu. «L'escalfament dels pols ha estat un dels canvis climàtics icònics. El nostre estudi mostra, però, que l'escalfament als tròpics suposarà el risc més gran», ha assenyalat el coautor de l'estudi, Iain Caldwell.


Comentaris

envia el comentari