Cinc aliments amb què la indústria alimentària intenta enganyar els consumidors

Les companyies intenten maximitzar els seus beneficis creuant línies vermelles

L'enginyer francès Christophe Brusset ha publicat recentment un llibre titulat 'Com pots menjar això!' en el qual destapa alguns fraus que la indústria alimentària ha comès durant anys impunement. L'home va ser còmplice i testimoni de moltes males accions i ha decidit destapar les pràctiques que creuen línia vermelles i que encara no havien sortit als mitjans de comunicació. Aquí en teniu cinc exemples:

Carn de cavall: Malgrat que la polèmica amb la carn d'aquest animal ja ha sorgit en diverses ocasions, l'escriptor ha volgut demostrar que encara existeixen marques que segueixen venent productes suposadament de carn de bovina o porcina quan en realitat fan servir carn equina. En declaracions a 'La Vanguardia' explica que, per exemple, els raviolis de la marca Leader Price contenen carn de cavall en comptes de porc, que és la que anuncien.

Segons l'escriptor, aquests raviolis contenen carn de cavall.| Cedida

 
 

Espècies moltes amb femta: Al llibre també es recull el cas d'algunes espècies turques que contenen excrements d'ocells o de ratolí. En aquests casos, per no perdre diners, es mol tot junt i es barreja amb partides sanes.

Algunes espècies poden contenir femta d'ocell o ratolí.| Cedida

 

L'estafa del safrà: Espanya exporta més safrà del que produeix, i per aconseguir aquest insòlit fet, el compra a l'Iran i després el ven als Estats Units. Amb aquesta estratègia els americans no han de comerciar amb l'Iran, país al qual li han fet un embargament.

No tot el safrà que es ven és espanyol.| Cedida

 

- El pimentó en pols: Hi ha empreses que venen pimentó obtingut a partir de residus d'extracció com si es tractés de producte de primera qualitat. És a dir, fan servir les sobres que queden en moldre el pimentó per poder vendre més producte.

De vegades s'empren restes i es venen com pimentó en pols pur.| Cedida

 

Reduccions de quantitat però no de preu: Moltes marques intenten treure el màxim profit dels seus productes reduint les quantitats en proporcions no gaire evidents. És a dir, com explica Brusset en el seu llibre, algunes empreses treuen deu o vint grams que, per al consumidor són imperceptibles, però per l'empresa suposen un augment de beneficis.

L'empresa intenta estalviar costos posant menys quantitat en els seus productes.| Cedida

 

Congelats arrebossats: Aquests productes solen servir a les companyies alimentàries per desfer-se de tot aquell producte que no té atractiu o que no està en el seu millor punt. Així doncs, tot el que tingui un mal color o un mal aspecte, acaba arrebossat i a la secció de congelats.

Els productes amb pitjor qualitat acaben a la secció de congelats.| Cedida

 


Comentaris

envia el comentari